BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'a hac için 578 kontenjan verildi

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl kutsal topraklara gitmek için 578 kişinin kesin kayıt hakkı kazandığını belirtti.

Abone ol

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl kutsal topraklara gitmek için yaklaşık 8 bin kişinin başvurduğunu ve çekilen kura sonucunda ise 578 kişinin kesin kayıt hakkı kazandığını belirtti.

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van'da kutsal topraklara gitmek için 8 bin civarında kişinin başvurduğunu ve bunlardan 540 kişinin normal, 35 kişinin müstakil ve 3 kişinin ise otel tipi kontenjan olmak üzere toplam 578 kişinin kesin kayıt yapma hakkı elde ettiğini anlattı.

Türkiye'ye 74 bin kişilik kontenjan verildiğini hatırlatan Arvas, yetkililerin bu kontenjanın artırılması için çalıştığını ve sağlandığı halde Van'a da nüfusuna göre bir ek kontenjan verileceğini dile getirdi.

Kurada isimleri çıkan adayların kesin kayıtlarını 7-18 Haziran 2010 tarihleri arasında yapmaları gerektiğini belirten Arvas, vatandaşların İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Hac ve Umre Bürosu'na pasaport, kimlik fotokopisi, üç adet fotoğraf ve müracaat ettikleri tipte banka ücretini yatırdıktan sonra başvurmaları gerektiğini anlattı.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarının yüzde 60'inin kendileri, geri kalan yüzde 40'ının ise A Grubu Seyahat Acenteleri'nin yaptırabileceğini dile getiren Arvas, "Kesin kayıt hakkı kazandığı halde zamanında kayıt yaptırmayanların yerine ise yedekleri alacağız. Yedekler ise 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında panik yapmadan Hac ve Umre Büromuza başvurarak yardım isteyebilirler" dedi.