BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Binali Yıldırım Kütahya'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, siyasetin en kolay yapıldığı alanın yol meselesi olduğunu söyledi.

Abone ol

Bakanlığı ile ilgili çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Kütahya'ya gelen Bakan Yıldırım, Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. İzmir-Ankara otoyol projesinin halen devam ettiğini belirten Bakan Binali Yıldırım, "Yol, siyasetin en kolay yapıldığı alandır.

Onun için işi kaynağından öğrenmekte yarar var. Ankara-İzmir otoyoluyla ilgili bilgileri birinci ağızdan paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi, Ankara-İzmir otoyolu ile ilgili proje çalışması başlattık. Yolun güzergahı bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak.

Bu çalışmalarla Ankara'dan İzmir istikametine 100 kilometrelik bir koridor ortaya çıkacak. Bu koridor içerisinde en uygun şartları sağlayan bölgeler belirleniyor. 'Bu yol bizim ilimizden geçiyor, geçmiyor' muhabetine girersen bu otoyol olmaktan çıkar.

Otoyol, virajları en az olan güzergah demektir. Bu güzergahı belirledikten sonra yerleşim yerlerine çıkışlar olacak. Bu çıkışlar Kütahya'ya da olacak, Afyonkarahisar'a da olacak. Otoyol ne Afyonkarahisar'ın içinden geçecek ne Kütahya'nın içinden geçecek. İki ilin de ortasından geçecek. Kütahya ve Afyonkarahisar'ın çıkışlarına azami 10-15 dakika mesafede olacak. Zaten şehrin içinden geçerse bu otoyol olmaz. Bu tip spekülasyonlara prim vermeyin" dedi.

3 ilin ortak olarak kullanacağı Zafer Havalanı'nın 28 Haziran'da ihaleye çıkarılacağını ifade eden Bakan Yldırım, "Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın birlikte yararlanacağı Zafer Havaalanı projesi var.

Bu havaalanıyla ilgili yaklaşık 3 milyon metrekarelik arazi kamulaştırıldı. İlk ihale denemesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. 28 Haziran'da yeni teklifler alacağız. İhaleyle ilgili düzeltmeler yapıldı. Türkiye'de ilk defa yeşil alan üzerine yap, işlet, devret modeli ile yapılan bir projedir. 2-2.5 yıl içinde Kütahya inşallah havalanına kavuşmuş olacak" diye konuştu.


Kütahya'nın bir kavşak noktası olacağını kaydeden Bakan Yıldırım, "İleride Ankara, İstanbul güzergahı ve Antalya'ya gidecek olan hızlı tren güzergahının Kütahya-Alayunt üzerinden geçmesi planlanıyor. Bu projeyle Kütahya'yı bir yandan İstanbul'a, bir yandan Ankara'ya, diğer yandan da güneye bağlama imkanı olacak.

Böylece Kütahya şehirlerarası yolların kavşak noktasında yerine alacak" diye bilgi verdi.

Bakan Yıldırım, halen yapımı devam eden Kütahya-Eskişehir duble yolu inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi. Yıldırım, valilikten sonra Kütahya Belediyesi'ne geçerek şehirdeki çalışmalar hakkında brifing aldı.