BIST 10.677
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.423,61
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Birand’ı kim kandırdı?

Mehmet Ali Birand Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Marmara İletişim Haber Ajansı’nın (MİHA) kapatılacağı yolundaki iddiası yalanlandı

Abone ol

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand Twitter’da Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki Marmara İletişim Haber Ajansı’nın (MİHA) kapatılacağını belirterek, “Sahip çıkalım göz yummayalım” diye yazdı. Ancak Birand’ın yazdığı bilginin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi Dekanı Prof. Yusuf Devran, MİHA’nın kapatılmadığını, daha da büyüdüğünü belirterek, “Marmara Medya Merkezi çatısı altında daha büyük ve kapsamlı bir yapıya geçiyoruz. Bu yeni yapıda haber ajansı, reklam tanıtım ajansı, kurgu ünitesi, aktüel çekim birimi, tasarım ofisi, elektronik yayıncılık birimi, internet haberciliği departmanı gibi medyanın bütün ayakları yer alacak. Bu bir kapatma değil, aslında muazzam bir büyümedir” dedi.

PROFESÖRLER ÜNİVERSİTEDE GÜNEŞLENİYOR MU?

Kısa süre önce göreve başlayan Prof. Devran, okul müfredatını değişen ve gelişen teknolojiye göre yeniden düzenlemek istediğinde çok ciddi bir direnişle karşılaşmış.

İddiaya göre harcama kayıtlarını inceleyen Devran, faturalar arasında okul için 50 tane şezlong alındığını görmüş. Ancak bu şezlonglar ortalıkta yok. Hatta bu şezlongların parasını da yeni okul yönetimi ödemek zorunda kalmış. Şimdi üniversiteye alınan 50 şezlongla kimlerin güneşlendiği merak ediliyor.

DERSE GİRMEYEN PROFESÖR ÇATIR ÇATIR PARASINI ALMIŞ

İddialar bununla sınırlı değil.

Üniversite yönetimine yakın bir kaynak, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışan profesörlere, çalışmadan maaş verildiğini iddia etti.

İddiaya göre bir bayan profesör geçen yıl 145 gün boyunca yurtdışında olmasına rağmen, derslere asistanlarını sokarak, tam maaş almış. Ayrıca yüksek lisans ve doktora derslerine de girdiği gösterilmiş. Böylece fazla mesai ücretleri de almış.

Aynı bayan profesör 2011 yılının ilk altı ayında da 75 gün okula gelmemiş. Bayan hocanın bu yolsuzluğu ortaya çıkınca, Marmara Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle YÖK’e memuriyetten atılması talebiyle şikayet edilmiş.

Ancak bu bayan profesör, atılmasını beklemeden istifa etmiş.

Bu durum akıllara, "Mehmet Ali Birand’ı kim “MİHA kapatılıyor” diye kandırdı?" sorusunu getirdi.