BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.416,72
HABER /  GÜNCEL

Arda sarı kırmızılı taraftarı bombaladı

Arda Turan geçen sezon kendisini ıslıklayan sarı kırmızılı taraftara patladı.

Abone ol

Arda Turan İspanya'dan fena bombaladı. Kendisine sahip çıkmayan taraftara kırgınlığını "Bu mudur Galatasaraylılık? Bunu yapanlar Galatasaraylıysa, o zaman ben Galatasaraylı değilim" sözleriyle dile getirdi.

TRANSFER İÇİN 5 NEDEN SIRALADI

Yıldız oyuncu Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan TamSaha dergisine içini döktü. İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, gitme nedeni olarak kariyer, maddi imkan, futbola başka açılardan bakma isteği, rahat yaşam alanı ve yeteneklerini ön plana çıkartabileceğine olan inanç olarak sıraladı.

O İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE

Takım kötü olduğunda kendisinin hedef tahtası seçilmesine isyan eden oyuncu, eleştiri oklarını ıslıklayan taraftarlara yöneltti:

O tür insanlar olduğu sürece, bu kırgınlık asla tamir edilmeyecek. Benim Galatasaray'ı sevmek için kimseye ihtiyacım yok ki."

YERİ GELDİ 8 AY PARA ALMADIM

"Benim bir kırgınlığım var ama Galatasaray taraftarına sesleniyorum, başkalarına da böyle yapmasınlar" diyen Turan, takımı için yaptığı fedakarlıkları anlattı:

"O ıslıkladıkları adam, kulübe en çok bonservis bedeli getirerek takımdan ayrıldı, İspanya Ligi'ne gitti. Her sene milyarlarca para verilerek getirilen yabancı futbolculardan daha fazla emek vererek oynadı. Üstelik onlardan daha az para alarak. Hiçbir zaman para konuşmadı, yeri geldi boş mukaveleye imza attı. Yeri geldi, parasını 8 ay sonra aldı ama hiçbir zaman bir yerlere haber uçurmadı, parasını sormadı. İşte o ıslıkladıkları adam benim."

Sözü yabancı futbolculara gösterilen ilgiye getiren Arda'nın açıklamaları ses getirecek gibi:

ISLIKLAYANLARA PEŞİN PARA ALIP YATACAK ADAM LAZIM

"Beni ıslıklayanlara 4-4.5 milyon euroya gelip, paraları peşin alıp yatacak adam lâzım. Yabancı Avrupa'da 500 bin euro alıyor, buraya getirmek için 4 milyon euro veriyoruz. Şaka gibi ya. Sonra gelir gelmez, "Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş çok büyük takımlar" diyorlar. O kadar parayı alınca derler tabii.

YABANCILAR HELİKOPTER BAKIYORDU

Biz Sivas'a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın alacak helikopter bakıyorlardı. Bunları taraftar bilmez ama. Bugünlere sesimizi çıkartmayarak geldik. Bunlar Türk futbolunun genel sorunları. Bakın İspanya'da ne gördüm… "Önce kendi insanımız" diyorlar. Kendi altyapısından yetiştirdiği futbolcu yani. Daha sonra başkaları. Doğrusu bu çünkü."