BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İsrail'de cami kundaklandı

İsrail'in kuzeyinde Arapların yaşadığı bir köyün camisi, aşırı dinci Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklandı. Kuran yakılmasını protesto eden Araplar polisle çatıştı.

Abone ol

İsrail'in kuzeyindeki Arap köyü Tuba-Zangariya'da bir cami aşırı dinci İsrailliler tarafından kundaklandı. Saldırıyı protesto eden İsrailli Araplar polisle çatıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu saldırıyı kınadı. İsrail medyasına göre, caminin içinde bir halı yakıldı, duvarlara sprey boya sıkıldı ve Kuran nüshaları ateşe verildi.

Polis, camiye saldıranların duvarlara, "İntikam" ve "Fiyat Etiketi" yazdıklarını açıkladı.

Yahudi yerleşimciler, Filistinlilerin saldırılarını ve İsrail hükümetinin yerleşimlerdeki izinsiz inşaatları yıkmasına misilleme olarak gerçekleştirdikleri bu tür saldırılardan sonra duvarlara "Fiyat etiketi" yazıyorlar.

Araplardan protesto

Birkaç hafta önce Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşiminde bazı izinsiz konutların yıkılmasından sonra bir cami kundaklanmıştı.

İsrail ordu radyosuna göre, Tuba-Zangariya'da yakılan caminin duvarına geçen hafta Batı Şeria'nın el Halil kentinde trafik kazasında ölen bir İsrailli çocuğun soyadı da yazıldı.

Filistinlilerin attığı taşla başından yaralanan İsrailli sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybetmişti.

Cami saldırısından sonra 200 kadar köylü protesto için lastik yaktı. Polis, bir yolu trafiğe kapayan protestocuları göz yaşartıcı gazla dağıttı.

İsrail'in 7 milyon 600 binlik nüfusunun beşte birini Araplar oluşturuyor.