BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Doğanın ortasında yogaya ne dersiniz?

Türkiye'nin en büyük yoga topluluklarından Yoga Academy geçtiğimiz hafta Bolu'da bir meşe ormanı içinde, doğanın tam ortasında yer alan Gazelle Resort&SPA'daydı.

Abone ol

Günlük yaşamlarının sıkıntı ve stresinden, büyük şehirlerin koşuşturmasından yoga yaparak arınan kişiler Bolu'da kendilerine bir cennet buldular.

150 dönümlük bir meşe ormanının içinde yer alan otelde yoga uygulayıcıları doğayla buluştu. Ormanda sadece kuş cıvıltıları ve yaprak sesleri arasında bütün düşüncelerinden ve olumsuzluklardan arınarak yoga yaptılar. Gece ayın enerjisiyle, gündüz ise güneşin enerjisiyle bütünleştiler.

Özgüven, sevgi, yaratıcılık gibi konularda seminerler düzenlendi ve bunlar üzerine yoga yapıldı. Hem teorik hem pratik dersler, yoga üstadı Parahamasa Yogaçarya Maha Yogi Akif Manaf yönetiminde düzenlendi. Yogaseverler nefes tekniklerinden çakra çalışmalarına kadar birçok aktiviteyle buluştu.

Zihinsel ve bedensel dengeyi sağlayarak kişilerin spiritüel bir dinginliğe ulaşmalarına yardımcı olan yoga, uygulayıcılarına sağlıklı, zinde ve mutlu bir yaşam sunuyor.

YOGA NEDİR?

Yoga, kaynağı Hindistan'a dayanan bedensel, zihinsel ve spiritüel bir disiplindir. Meditatif yöntemlerin kullanımının yanısıra kişisel gelişimle de ilgilidir. Yogada amaç, zihinsel dinginlik ve iç huzurdur. Yoga, kişiyi pozitif enerjiyle doldurur ve olumsuz tutum ve davranışlardan uzaklaştırır. Bunun sonuncunda çevredeki olumsuzluklar da yok olmaya başlar. Yoga maddi dünyadan arınıp manevi dünyaya dönmeyi esas alır. Yogayla kişiler farkındalık kazanır ve evrenle uyum içine girer.

Yoga, kişinin iç huzura kavuşmasına yardımcı olurken sağlıklı ve zinde bir yaşam sunuyor. Bedenen ve zihnen...

yoga222.jpg