BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Ağca af istedi

Ağca’nın avukatı, Sezer’den müvekkilinin cezasının kaldırılarak tahliyesini istedi.

Abone ol

Avukat Demirbağ, ’Cumhurbaşkanlığı Makamı’na’ başlığıyla gönderdiği dilekçesinde özetle, “Hükümlü, 27 yıldır aralıksız hücrede hapis yatmaktadır. Hükümlünün hücrede geçirdiği 27 yıl sonunda doğal olarak bedensel sağlığı bozulmuştur. Hükümlü ciddi sağlık problemiyle karşı karşıyadır. Hükümlünün gözle görülebilecek nitelikte romatizmal rahatsızlığı olduğu gibi sürekli hastalık ve kocama durumu söz konusudur” dedi. Avukat Mustafa Demirbağ dilekçesinde, “Anayasanın 104. maddesi hükmü gereğince yetkili sağlık kuruluşlarınca taktikler yapılması ve sağlık kurulu raporu alınmasını, hastalık, sakatlık ve kocama durumu saptanırsa Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104.’üncü maddesinin 2.’nci fıkrasının (b) bendi hükmü uyarınca, hükümlünün bakiye cezasının kaldırılması için gerekli yasal işlemlerin ivedilikle başlatılmasını saygıyla arz ve talep ederim” dedi.

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuran avukat Demirbağ, sağlık kuruluşlarınca tetkikler yapılmasını ve sağlık kurulu raporu alınmasını, hazırlanacak dosyanın da Cumhurbaşkanlığı’na sunulmasını istedi.

AF ÇIKABİLİR

Anayasa’nın 104. maddesine göre cumhurbaşkanı, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletiyor veya kaldırabiliyor.