BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  DÜNYA

Bayan Arafata sınırdışı

Filistin lideri Yaser Arafat’ın eşi Süha, 3 yıldır yaşadığı Tunus’tan sınırdışı edildi.

Abone ol

Yaser Arafat’ın ölümünün ardından tüm gözler, Filistin halkına göre çok lüks bir yaşam süren Süha’ya çevrilmişti. Süha Arafat, kocasının Kasım 2004’teki ölümünün ardından Tunus’a gitti. Burada her yıl Filistin hükümetinden aldığı para ve Arafat’tan kalan mirasla ticarete başladı. Ve dün Tunus’taki hayatı sona erdi. Devlet Başkanı’nın emriyle vatandaşlık hakları elinden alınan Süha 12 yaşındaki kızı Zahva’yla sınırdışı edildi. Süha, resmi gazetede yayınlanan bu kararın ardından kızıyla birlikte Malta’daki kardeşinin yanına sığındı.

Resmi açıklama yapılmasa da, Süha’nın son dönemde iş ortaklarıyla bazı sorunlar yaşadığı ve bu problemlerin giderek artması sonrasında Tunus hükümetinin sınırdışı kararı aldığı ileri sürülüyor. 44 yaşındaki Süha’nın tüm maddi, manevi haklarının elinden alındığı da duyuruldu. Milyonlarca dolarlık serveti bulunan eski First Leydi’nin ülkedeki banka hesaplarının dondurulduğu da iddialar arasında. Filistinli yetkililer Süha’nın, kızıyla Malta’da Filistin büyükelçiliği yapan kardeşinin yanına gittiğini açıkladı.

Arafat’ın ölümünden sonra 10 yıldır yaşadığı Paris’ten ayrılarak Tunus’a yerleşen Süha’nın Devlet Başkanı Ben Ali’nin eşi Leyla ile yakın olduğu biliniyor. 2006’da Tunus vatandaşlığına hak kazanan Süha, bu ülkede lüks bir villa da satın almıştı. Yaser Arafat’ın da hayattayken Süha’ya ayda 100 bin dolar gönderdiği, bunun haricinde Süha’nın hesaplarına milyon dolarlık transferler yapıldığı biliniyor.

Yoksa sebep aşk mı?

Süha Arafat, geçen yıl Tunus Devlet Başkanı’nın kayınbiraderi Belhassan Trabelsi ile evlendiği iddialarını yalanlamıştı. Ancak Devlet Başkanı Zine Ben Ali’nin bu haberlerden hoşlanmadığı biliniyor.