BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Mehdi Eker: Bombalardan biri bilyeli TNT, ikisinde de cep telefonu düzeneği var

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dün HDP Diyarbakır mitinginde patlayan bombalarla ilgili açıklama yaparak bombalarda cep telefonu düzeneği bulunduğunu ve birinin TNT bombası olduğunu söyledi.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AKP Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, dün HDP Diyarbakır mitinginde patlayan bombalarla ilgili açıklama yaptı.

Bombaların cep telefonu düzeneği ile kurulduğunu ve birinin TNT bombası olduğunu kaydeden Eker, iki kişinin hayatını kaybettiğini, ikisi polis 80 kişinin ise halen hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Bakan, hastanede yatan 8 kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti ve "Bu alçakça, haince, menfur bir saldırıdır, demokrasiye ve 7 Haziran seçimlerine yapılan bir saldırıdır" dedi.

'Rejime ve demokrasiye yapılmış bir saldırı'

Eker'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"İki kardeşimiz hayatını kaybetti ve defnedildiler. Allah'tan rahmet yakınlarına tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz."

"Yaralılar hastanede tedavi altında. 80 civarında yaralı var, ikisi polis. Büyük bir kısmı hafif yaralı, 8 vatandaşımızın durumu ağır."

"Patlama ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir uzman ekip geldi, dün gece geç saatlere kadar olay yeri incelediler. Bütün bulgular ve deliller toplandı, değerlendiriliyor."

"Art arda iki patlama gerçekleşmişti. Bir tanesi kesin olarak TNT patlayıcı, bilyeli. Diğeri de yüksek ihtimal TNT ama henüz kesinleşmedi. Cep telefonu düzeneği ikisinde de var. Ayrıntılı bir şekilde bunlar titizlikle inceleniyor, failleri mutlak suretle yakalanacak."

"Bu alçakça haince menfur bir saldırı, demokrasiye ve 7 Haziran seçimlerine dönük bir saldırı. Mağdur olan ve zarar gören oradaki hayatını kaybeden ve yaralı vatandaşlarımızdır."

"Sonuçta saldırı hepimize, rejime yapılmış bir saldırı. Bunun bilincindeyiz. Siyasi sonuçları ve hedeflerinin farkındayız."