BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu gençlere söz verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere, seslendi adresin Mustafa Kemal'in partisi CHP olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, baskıdan, internet yasağından, ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında özgürcü gezememekten rahatsız gençleri Mustafa Kemal'in partisi CHP'ye beklediğini ifade ederek, "Size söz veriyorum, CHP iktidarında bütün meydanlar gençlere açılacak, gençler bütün meydanlarda halay çekecek, özgürce gezebilecek, düşüncelerini özgürce ifade edebilecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Pendik'teki Esenyalı, Fatih, Ahmet Yesevi, Organgazi, Güzelyalı mahallelerinden geçerek Yeni Mahalle'de halka hitap etti. 

Türkiye'ye huzur ve barışı getireceğine, asgari ücreti bin 500 lira yapacağına, emekçiye İşçi Bayramı'nda, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğine, taşeron işçiliği bitireceğine söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluğu bitireceğini, herkesin işinin ve aşının olacağını dile getirdi.

HUZURU VE BARIŞI GETİRECEĞİM

Ankara'daki beylerin "Bunu nasıl yapacaksın?" diye kendisine sorduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "O beyler de duysun ben sabahın 6'sında oğluma telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. CHP iktidarında genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında dolarları olmayacak. O nedenle size söz veriyorum; bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğim" diye konuştu. 

Pendik'in İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olduğunu  ve kentsel dönüşüm sorunu yaşandığını aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim kentsel dönümle ilgili hedefimiz şu; biz kimseyi bulunduğu yerden başka bir yere göndermeyeceğiz. Kentsel dönüşüm yerinde olacak. Ankara'daki beylerin rant merakı var. Bizim rant merakımız yok çok şükür. Biz halk için, sizin için çalışacağız. Kentsel dönüşümü yapacağız. Herkes bulunduğu yerde ev sahibi olacak ama onun maddi yükünü aşan bir uygulamayı asla yapmayacağız. Herkesin taksitini rahatlıkla ödeyebileceği, borç batağında olmayacağı bir süreç içinde kentsel dönüşümü yapacağız. Yani ne ezen olacak ne ezilen olacak. İnsanca, hakça bir düzen olacak. Bizim saray, köşeyi dönme merakımız yok, kul hakkı yeme gibi bir alışkanlığımız da yok. Biz sadece ve sadece her evde huzurun, bereketin olmasını, her gencin iş sahibi olmasını isteriz. Bu ülkede barış, huzur içinde birlikte kardeşçe yaşamak isteriz. Bunun mücadelesini veriyorum."

Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyen vatandaşlardan sandığa giderken, geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş veya sandığa gitmemiş ya da "Gitsem ne olur? Benim oylarımı çalarlar. En iyisi gitmeyeyim" diye düşünen vatandaşı ikna etmelerini istedi.

İNTERNET YASAĞINDAN RAHATSIZSANIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere, "Ankara'daki beylerin uyguladığı baskıdan rahatsızsanız, internet yasağından rahatsızsanız, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında özgürcü gezememekten rahatsızsanız, sizin bir adresiniz var. Adres, Mustafa Kemal'in partisi CHP. Hepinizi oraya bekliyoruz. Size söz veriyorum, CHP iktidarında bütün meydanla gençlere açılacak, gençler bütün meydanlarda halay çekecek, özgürce gezebilecek, düşüncelerini özgürce ifade edebilecek" şeklinde seslendi.

Türkiye'yi 13 yıldır yönetenlerin çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bu düzeni değiştirip, adil ve hakça bir düzen getirme sözü verdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayacağını vurgulayarak, "Bu ülke siyaset kavgasından bıktı. Bu seçimlerde hiç onlara karışmıyorum. Ne derlerse desinler. Benim derdim vatandaşın huzuru. Huzuru size sağlayacağım, yaşanacak bir Türkiye'de el birliğiyle gönül gönüle yaşayacağız" dedi.

"CHP gelirse faiz yükselir", "CHP gelirse istikrar bozulur" söylentilerine değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Memlekette istikrar mı kaldı Allah aşkına. Dolar almış başını gidiyor. İşsizlik olmuş 6 milyon 250 bin kişi. Yoksulluk 17 milyon kişi. Türkiye'nin yeni bir ekonomik programına, sadece içeride değil, dışarıda da güven veren bir siyasal iktidara ihtiyacı var. Türkiye'nin bütün dünyaya güven verecek bir CHP'ye ihtiyacı var. Çok nitelikli kadrolarımız var, programımız var. Merkez Türkiye Projesi ile Türkiye'yi 21. yüzyılın en güzel, en görkemli ülkesi yapacağız."