BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
HABER /  SEÇİM

AK Partili başkanı kaçırıp tehdit ettiler

AK Parti Erzurum Karayazı İlçe Başkanı Tutkun'un, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılarak darbedildiği açıklandı.

Abone ol

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, partisinin Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun'un, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılarak darbedildiğini, aracının gasbedildiğini ve beş saat alıkonulmasının ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

Yeşilyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tutkun'un dün akşam PKK tarafından kaçırıldığını ve geç saatlerde bırakıldığını söyledi.

AİLENİ DE DÜŞÜN DYE TEHDİT ETMİŞLER

İlçe başkanının aracının gasbedildiğini ifade eden Yeşilyurt, "Başkanımız daha sonra başka bir araçla ilçe merkezine bırakıldı. Para cezası ve ailesiyle tehdit etmişler. 'İstifa etmediğin takdirde 50 bin lira ceza, arabana el konuldu, aileni de düşün' diye tehdit etmişler. Elleri bağlanıp, tekmelenerek darbedildi. Hastanede tedavisi sürüyor" diye konuştu.

Tutkun'un bir mezraya götürüldüğünü belirten Yeşilyurt, şunları kaydetti:

"Kaçırıldıktan dört-beş saat sonra bırakıldı. Bunlar bizi yıldıramaz. Biz insanımızın sağduyusuna güveniyoruz. Özellikle böyle risk olan bölgelerde kesinlikle bütün okullarda güvenlik güçlerinin sandığa en yakın noktada bulunacağı, kanunsuz durumlara müdahale edeceği bilinsin. Geçtiğimiz günlerde Köprüköy'de, Tekman'da buna benzer baskılar oldu. Tehdit etmeler, ev ev dolaşılıp, 'buradan AK Parti'ye oy çıkmayacak' diye tehditler oldu. Bizim birkaç meclis üyemizi bu şekilde tehdit ettiler."