BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,66
ALTIN 2.524,27
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: Farklı bir iktidar olacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de konuştu. Seçim vaatlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin çok farklı bir iktidar yapısına sahip olacağını belirtti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. bölgedeki seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Meydanı'nda halka seslendi.

Maltepe halkına CHP'nin seçim vaatlerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Var olan 2002'de oy verdiğiniz iktidar değil, bu iktidar farklı bir iktidar. Köşeyi dönenlerin iktidarı, yoksulları düşünmeyenlerin iktidarı" dedi.

"Size söz veriyorum: Bu ülke barışı, kardeşliği getireceğim. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde tencere kaynayacak, her evde bereket olacak" diyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında asgari ücretin bin 500 lira olacağını, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye verileceğini, taşeron işçiliğin kaldırılacağını anlattı.

"BENİM OYUM ÇALINIR DİYEN KİŞİYİ SANDIĞA GÖTÜRÜN"

Kemal Kılıçdaroğlu, meydandakilerden yarın sandığa gidip, CHP için "Evet" mührünü basmalarının sözünü alarak, geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş veya sandığa gitmemiş veya sandığa küsen veya "Benim oyum çalınır" diyen bir kişiyi daha ikna edip sandığa götürmelerini istedi.

Gerekçe olarak da 13 yılda 6 milyon 250 bin işsiz, 17 milyon yoksul, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli olduğunu ve Türkiye'nin komşusu kalmadığını anlatmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye zenginleşti ama bu zenginliği Ankara'daki beyler kaptı" diye konuştu.

"ÇOK FARKLI BİR İKTİDAR OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vatandaşlar, çocuklar, gelecek, Türkiye ve bayrak için mücadele edeceğini ifade etti.

Hiç bir zaman saray merakı olmayacağını, çocuklarının, kardeşlerinin, milletvekili arkadaşlarının, bakanların da saraylarının olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sadece sizin için çalışacağım. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bu kadar basit. Var olan 2002'de oy verdiğiniz iktidar değil, bu iktidar farklı bir iktidar. Köşeyi dönenlerin iktidarı, yoksulları düşünmeyenlerin iktidarı. Ne diyorlardı? 'Biz fakir fukara, garip gurebanın partisiyiz.' Bu ne biçim fakir fukara, garip gureba partisiyse altın kaplama klozet koyuyorlar. Dolayısıyla sandığa giderken bir vatandaşı daha ikna edeceksiniz. 8 Haziran'da yaşanacak bir Türkiye'ye inşallah hep beraber 'merhaba' diyeceğiz."

"ANKARA'DAKİ BEYLER DUYSUN"

Hiç bir yurttaşı kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun ayırmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beyler de duysun, 77 milyon yurttaşım da duysun. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. İnsanları ayırmayacağım, bölmeyeceğim, böldürmeyeceğim. Bu ülkeye huzuru, barışı getireceğim. Sadece ve sadece bu ülkenin güzel insanları için çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Meydana büyük boyutta "Aç kapıyı Veysel Efendi 8 Haziran'da geliyoruz-Maltepe Halk Lis" pankartı ve üzerinde Gezi olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Hasan Ferit Gedik'in resimlerinin yer aldığı bez afişler asıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Meydanı'ndaki mitingin ardından parti otobüsüyle Bağdat Caddesi'nden geçerek halkı selamladı.