BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  SEÇİM

Babacan: İkinci yarı yeni başlıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin Şereflikoçhisar mitinginde konuştu, 2015 seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kişi başına milli gelirin 10 bin dolara çıktığını, şimdiki hedefin 25 bin dolar olduğunu belirterek, "İkinci yarı yeni başlıyor" dedi.

Babacan, AK Parti'nin Şereflikoçhisar mitinginde yaptığı konuşmada, yarın yapılacak seçimlerin önemine işaret ederek, "Bu seçim son 12 yılın en önemli seçimi. Vatandaşların tercihi 2023 Türkiye'sinin yönünü çizecek" diye konuştu.

Ülkenin kalkınmasında tek yolun AK Parti olduğunu ifade eden Babacan, şu anda başka alternatifin bulunmadığını söyledi.

ŞİMDİ 25 BİN DOLARLIK HEDEFİMİZ VAR

Babacan, Türkiye'de şu anda kendilerinden başka kimsenin yönetme becerisine sahip olmadığını anlatarak, "Şu anda hiçbir G-20 ülkesinde gelecekle ilgili bu kadar detaylı bir hazırlık yok. Yapacaklarımız konusunda tam 1 yıl çalıştık, 10 bin kişilik ekip 66 komisyon çalıştı. 10 bin dolarlık kişi başına düşen milli gelire ulaştık, şimdi 25 bin dolarlık hedefimiz var, ikinci yarı yeni başlıyor" ifadelerini kullandı.

KOLAY KOLAY SÖZ VERMEDİK

Ülkenin sahip olduğu en önemli değerlerin istikrar ve güven olduğuna dikkati çeken Babacan, istikrarın tuğla tuğla çok zor bir şekilde inşa edildiğini ancak bir anda yıkılabildiğini kaydetti.

Babacan, AK Parti olarak kolay kolay söz vermediklerini, ancak verdikleri sözleri de yerine getirdiklerini bildirdi.

babacan.20150606162330.jpg

Başbakan Yardımcısı Babacan, kendi dönemlerinde demokrasi ve ekonomide ilerleme sağlandığını, buna kararlılıkla devam edeceklerini, sabote etmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.  

Türkiye'nin bütün coğrafyada hakim ülke haline geldiğini belirten Babacan, doğruları savunmaları ve yeri geldiğinde dik durmalarının bazılarını rahatsız ettiğini vurguladı.

Konuşmasında Avrupa'yı da eleştiren Babacan, işlerine gelince demokrasi diyen ülkelerin, Mısır'da darbe yapan generali kırmızı halılarla karşıladıklarını ifade etti.

DEPREM ÖRNEĞİ

Babacan, Türkiye'nin dünyada her zaman mazlumların yanında olduğunu anlatarak, "Gölcük'te deprem olduğunda Ankara'dan 4 günde ulaşamayan Türkiye gitti, Endonezya'da deprem olduğunda oraya 24 saatte ulaşan Türkiye geldi" şeklinde konuştu.

İLÇENİN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK

Babacan, AK Parti hükümetlerinin Şereflikoçhisar'a büyük hizmetler yaptığını kaydederek, "Geriye dönüp Şereflikoçhisar'a kazandırdıklarımız arasında en önemlisi hangisi diye baktığımızda Peçenek Barajı'nı görüyorum. Tam 50 yıldır konuşulmuş ama biz yola çıktık, sözümüzü verdik ve yaptık" ifadelerini kullandı. 

İlçenin su sorununu da çözdüklerini belirten Babacan, göreve geldiklerinde ilçe merkezindeki çeşmelerden sadece 2 gün su aktığını hatırlattı. 

Babacan, doğalgaz konusundaki çalışmaların da hızla sürdürüldüğünü bildirerek, "En geç 3 yıla kadar her bir evimiz ve işyerimiz doğalgaza kavuşmuş olacak" dedi.