BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'nun son mitingi Konya'da kritik açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da AK Parti'nin son mitinginde konuştu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da AK Parti'nin son mitinginde konuştu. Davutoğlu'nu yüzbinlerce hemşehrisi takip etti.

Davutoğlu, son mitingini Konya'da yapmasının altını çizerek, "81 ili gezeceğim dedim. En yakınlarımdaki bile çok zor Sayın Başbakan'ım dediler. Bir günde 5 miting yapmanız gerekir dediler. Bir insanda aşk varsa vakti bereketlendirecek olan Allah'tır. Sefere o niyetle çıktık. Konya'da ne söylediysem Diyarbakır'da aynısını söyledim. Bu artık son mitingimiz. Allah aşkına bizim dışımızda 81 ile giden oldu mu?" diye seslendi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamasından başlıklar:

Geleceği hep beraber imar edeceğiz. Geleceğin mimarı Ak gençliktir. Hz.Mevlana'nın şevkatini, merhametini bu topraklarda daimi kılacak mıyız?

81 vilayete gittim. En yakın arkadaşlarım çok zor Başbakanım dediler. Bir günde 5 miting yaptığımız oldu. Bir insanda aşk varsa, Allah da onu bereketlendirir.

"DEMİRTAŞ HER YERE GİDEBİLDİ Mİ?"

Demirtaş özgürlükten bahsetti, peki her yere gidebildi mi? Bizim kadar 81 ili dolanan oldu mu? Ülkenin her yerine gidemeyenler ülke birliğini koruyabilir mi? Temsil edebilir mi? İşte yarın ki seçim bu seçimdir.

davutoglu-konya.jpg

28 Şubat darbesi ülkemiz üzerinden silindir gibi geçmişti. Başörtülülere, İmam Hatiplilere inançlı vatandaşlarımıza sınırlamalar getirmişti. Bunları kim kaldırdı. AK Parti kaldırdı. Vesayetçi uygulamalara AK Parti son verdi. Onlar konuşur AK Parti yapar..

AK Partililer olarak her zamankinden daha dirençli olmanızı istiyorum. Bu kutsal bayrağı burçlara dikmeye var mısınız?

Özgürlük ve insan onuruna yakışan bir anayasa yapacağız. Çözüm süreci ne olursa olsun bizimle başarıya ulaşacak. Bizi bölmeye çalışanlara karşı bizimle olmaya var mısın Konya?

"BUNLAR İNSANINA YABANCI"

24 Nisan'da Papa ve birçok Avrupalı lider Ermeni soykırımı yalanı söylediler. Bir baktık Demirtaş onlara hak verdi. Kudüs İsraillilerindir dedi. Kılıçdaroğlu niye İsrail'de elçiliğimiz yok dedi. Bunlar insanına ülkesine yabancı.

Din dersini kaldırıp İmam Hatipleri kapatacağız diyorlar. Pensilvanya'daki ihanet çetesine inat, DHKP-C'y inat biz barış ve merhamet demeye devam edeceğiz.

Biz hizmete devam edeceğiz.İnşallah Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hattıyla Akdeniz'i Kapadokya ile birleştireceğiz.

Darbeciler, vesayetçiler karşımızda birleşti. Bize boyun eğdiremediler. İşte buradan haykırıyorum. Biz Osmanlı mirasına sahibiz. Biz Selçuklu tarihini inşa edeceğiz. Biz de Cumhuriyetle Osmanlı ve Selçuklu'dan aldığımız güçler Türkiye'yi küresel güç haline getireceğiz.

"GENÇLERİMİZE SESLENİYORUM"

Şimdi gençlerimize sesleniyorum. Eş dostlarınıza gidip AK Parti için çalışmanızı istiyorum. Konya inşallah yine Türkiye 1. olacak.

Taşeron işçilerimize seçim sonrası yeni düzenlemeler yapacağız. Özel güvenlik görevlisi çalışanlarımızın hiçbiri işini kaybetmeden onların da haklarını vereceğiz. Artık doğum yapan anneye 300 TL devlet para yardımı yapıyor.

HDP'YE OY VERENLER HESABINI AHİRETTE VERİR

Hala o Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum, yalvararak, rica ederek sesleniyorum, ne olur geçmişte hayır niyetle, iyi niyetle onlara inanmışsanız, bir an düşünün. Eğer bir hareket, bir çevre, Kudüs için ayağa kalkmış, Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye oy veriyorsa bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur

"Yurtdışındaki ağa babalar, lobiler, şer çeteleri, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye, arkasındaki paralele, Kandil'e, DHKP-C'ye 'Bu deve diz çöktürün. Bu yürüyen, yükselen deve diz çöktürün. Çınar ağacı gibi gümrahlaşan Türkiye'nin dallarını kesin' diyor. Devin doğum yeri olan Konya biz, diz çöker miyiz? Bize diz çöktürebilirler mi? Kılıçarslan'a diz çöktüremediler, bize diz çöktürebilirler mi? Bunu göstermenin yolu yarın, 7 Haziran'da 'Bu dev diz çökmeyecek' diye haykırmaya var mısın Konya? Sandıkları doldurmaya, bir huşu içinde sandığa gidip, besmeleyle sandığa Türkiye'nin geleceği için oyunu atmaya var mısın?"

Konya'ya seslendiği gibi Hakkari'ye de, Edirne'ye de, Erzurum'a da 78 milyona seslendiğini ifade eden Davutoğlu, "Bütün vatandaşlarımız yarın mübarek sabah seheriyle birlikte duayla besmeleyle güne başlasın. Sonra gayet şuurlu, sabırlı ve basiret içinde sandıklara yürüsün. Sandıklara yürürken, tarihe de yürüdüğünü göstermeye var mısın" dedi.

BİZE ADAM LAZIM

Davutoğlu, 2014'te Beyşehir'de seçim mitingine çıktığı sırada yanına gelerek elini öpmek isteyen 10 yaşında bir çocuğa "Çabuk yetiş bize adam lazım" dediğini, çocuğun da "Sayın Bakanım aradığın adam benim" diye cevap verdiğini anlatarak, "Miting bitti dedim ki: Yarabbi sana hamd olsun. 10 yaşında çocuğa 'Bize adam lazım' diyorum 'Aradığın adam benim' diyor. Yarabbi bu gençlikten razı ol" diye konuştu.

Sancaktepe mitinginde topluluğun içinde en az 85 yaşında iki büklüm ak sakallı bir dedenin elini göğe açmış dua ettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah aşkına böyle bir dua karşılıksız kalır mı? AK Parti milletin kabul edilmiş duasıdır. AK Parti 10 yaşındaki gencin geleceğidir. Yarın bunu oylayacağız. Milletin kabul edilmiş duasına oy verecek misiniz? Adam arıyoruz dediğimde ben varım diyen o delikanlının geleceğine oy verecek misiniz" diye sordu.

Türkiye'nin çehresini 12 yılda değiştirdiklerini, en büyük havalimanı, en uzun köprü, en geniş tünelin hepsini birer birer yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Önümüze engel çıkarsalar da yapacağız, çıkarmasalar da... Şu parti veya bu parti barajı geçse de yapacağız, geçmese de... HDP, MHP, CHP, Pensilvanya, Kandil, DHKP-C, altılı değil, altmış altılı çete olarak gelseler de büyük Türkiye'yi kuracağız" ifadesini kullandı.

- "Bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur"

"Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum" diyen Davutoğlu, "Yalvararak, rica ederek sesleniyorum, ne olur geçmişte hayır niyetle, iyi niyetle onlara inanmışsanız, bir an düşünün. Eğer bir hareket, bir çevre, Kudüs için ayağa kalkmış, Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye oy veriyorsa bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur" dedi.

Davutoğlu, Paralel Devlet Yapılanması'nın, 'HDP'ye oy verin' dediğini ifade ederek, "Dün Diyarbakır saldırısında da söyledim. Biz bütün partilerin güvenliğini, huzurunu, kendi huzurumuz güvenliğimiz biliriz. Ama siyasi alanda kim 'Kudüs Yahudilerindir' derse kaya gibi karşılarında dururuz" değerlendirmesinde bulundu.

Kürt vatandaşlarına seslenen Davutoğlu, "Böyle diyen biri sizi temsil edebilir mi? Selahaddin Eyyubi'nin mirasını reddeden birisi, sizi temsil edebilir mi? Düşünün ki nasıl bir koalisyon var. Pensilvanya'ya vurduğunuzda ses CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den, MHP'ye vuruyorsunuz HDP'den" şeklinde konuştu.

- "Biz Osmanlı'nın mirasına sahibiz"

Davutoğlu, geçmişte böyle çok koalisyon gördüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Darbeciler karşımızda birleşti. Vesayetçiler birleşti. Bize yeni Osmanlıcı dediler. Çekineceğimizi zannettiler. 'Osmanlıcı değiliz' diyeceğimizi zannettiler. İşte buradan haykırıyorum; Biz Osmanlı'nın mirasına sahibiz. 'Bunlar tarihi inşa edecek' dediler. Doğru biz Selçuklu'nun mirasını inşa edeceğiz. Ama orada durmayacağız. Nasıl Osmanlı, Selçuklu'dan aldığını çok daha ileri götürmüşse biz de Cumhuriyet ile Osmanlı'dan Selçuklu'dan aldığımızı dünyanın küresel gücü haline dönüştüreceğiz. Önümüzü onun için kesmek istiyorlar. Önümüzü kesmek isteyenlere 'Biz tarihin yürüyen öznesiyiz. Biz tarihi şekillendiren ecdadın çocuklarıyız' demeye var mısınız?"

Davutoğlu, büyük Türkiye ve yeni Türkiye projesiyle ekonominin yeniden yapılandırmasını başarıya ulaştıracaklarını, gençlerin istihdamından başlayıp dinamik nüfus içinde ekonomiyi büyüterek istihdam alanlarını genişleteceklerini belirtti.

Vatandaşlara "Yarınları inşa etmeye hazır mısınız" diye seslenen Davutoğlu, Konya'nın seçime katılımının yüzde yüz olmasını, Türkiye birinciliğini almasını istedi.

- "Millet yerine notere gidene inanılır mı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MHP'ye ve HDP'ye birilerinin dışarıdan sufle verdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dediler ki 'Türk halkı çok çabuk inanır, eskiyi de çabuk unutur. Onun için olmayacak vaatlerde bulunun size iktidarı verir.' 91'de olduğu gibi güya. Çıktılar emeklilerimize dönük, taşeronla, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundular.

Emeklilerimize dönük dedi ki 'Ben size şunları, şunları vereceğim.' Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı 257 liraydı şu anda bin 77 lira, 4,5-5 misli. Bağkur emeklisi en düşüğü tarımda 66 liraydı, şu anda 816 lira. Neredeyse 12-13 misli. Buna rağmen biz emeklilerimizin haklarını, hukuklarını gözetme yanında onların en iyi hayat şartlarına kavuşması için Mart'ta kanun çıkardık, seyyanen ayda 100 lira zam yani bir yılda bin 200 lira. Eğer bir emekli maaşı en düşük 800 lira ise 1,5 misli maaşı zaten ek olarak biz Temmuz'dan itibaren veriyoruz. Ayrıca bin 100 liranın üzerindeki emeklilerimize de en kısa zamanda gerekli düzenlemeleri yaparız. Onlarla, Kılıçdaroğlu ile aramızdaki fark şu, biz söz verdik mi yaparız. O söz verdi mi ne yapar, notere gider. Millet yerine notere gidene inanılır mı? 81 vilayeti dolaştım, notere gitmek aklıma gelmedi. Noterleri çok severim ama millete söz verirken biz notere gitmeyiz, millete gideriz."

Taşeronun kendilerinden çok önce başlamış bir problem olduğunu, yasal düzenlemeyle gerekli düzeltmeleri yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, bir yasa daha çıkararak taşeronların bütün haklarını garanti altına aldıklarını, asli işte çalışanların taşeron olarak hizmet vermesine de izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu, karayollarındaki sorunu da çözdüklerini, seçimden sonra taşeron ve asli işçiyi ayıracaklarını, gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ne yapar? Taşeronların sorunlarını çözeceğim diye meydanlara çıkar. Sarıyer Belediyesinde taşeron işçiler geçen günlerde isyan ettiler, CHP Genel Merkezinin önünde iki gün önce protesto yaptılar. Daha Sarıyer Belediyesinde sorunu çözemeyen biri, Türkiye'de çözebilir mi? Şişli Belediyesinde hala kavgalılar, kendi aralarındaki kavgayı bitiremeyen adam, Şişli Belediyesinde eski başkan yeni başkan mahkemelik, diyor ki 'Ortadoğu'ya barış getireceğim', sen önce Şişli'ye, belediyeye barış getir sonra Türkiye'den Ortadoğu'dan bahset. Bunlara itibar edilir mi" ifadesine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu, özel güvenlik elemanlarına ilişkin düzenleme yapacaklarını, bir tek özel güvenlik elemanının bile işini kaybetmeyeceğini vurgulayarak, esnafa faizsiz kredi verdiklerini, kredi limitlerini yükselttiklerini, çiftçilere de her türlü destekte bulunduklarını sözlerine ekledi.