BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne veda etti Galatasaray kasasını doldurdu

Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turundaki vedası Galatasaray'ın daha çok para kazanmasına neden oldu.

Abone ol

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi macerasına 3. ön eleme turunda veda etti. Turuncu lacivertli takım, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 0-1 ve 0-2'lik skorlarla boyun eğdi.

2018-19 sezonunda olduğu gibi 2019-20 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı olan Galatasaray'ın kasası dolacak.

Başakşehir gruplara kalmayı başaramazsa Galatasaray ne kadar para kazanacak?
Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ne katılıp katılamaması, yayın hakkı gelirleri açısından Galatasaray'ı yakından ilgilendiriyor. Başakşehir'in vedasının ardından Galatasaray, yayın gelirinin yüzde doksanını tek başına kasasına koydu. Galatasaray geçtiğimiz sezon bu kalemden 8.5 milyon euro kazandı. UEFA bu sezon kulüplere toplam  292 milyon euro yayın geliri ödeyecek.

Ekstradan 3 milyon euro daha
Krasnodar'ın Porto'yu, Club Brugge'ün Dinamo Kiev'i, LASK Linz'in de Basel'i elemesinin ardından, Sarı kırmızılı takım elde edeceği gelire 3 milyon 324 bin euro ekledi. Galatasaray'ın üzerinde olan PSV'yi de dün gece elenen Basel kupa dışına itmişti.

Diğer gelir kalemleri
Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan 32 takımın tamamına  15 milyon 250 bin euro dağıtılıyor. Ayrıca takımların her galibiyeti için 2 milyon 700 bin euro, her beraberliği için ise  900 bin euro ödeme yapılıyor.