BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.407,87
HABER /  GÜNCEL

Meclis'teki skandal uygulama kaldırıldı

Meclis görülmemiş bir uygulamaya imza atmıştı. Ancak Parlamento Muhabirleri Derneği sayesinde büyük bir yanlıştan dönüldü.

Abone ol

Güvenlik gerekçesiyle Meclis'te kampus girişi ve bahçenin yanı sıra iç mekânlara da yerleştirilen kamera ve hassas mikrofonlar Parlamento Muhabirleri Derneği'nin tepkisi nedeniyle kaldırıldı.

BASIN DİNLEMEYE ALINDI

TBMM geçen hafta güvenlik gerekçesiyle tarihe geçecek bir uygulamaya imza attı. İktidar ve muhalefet kulisleri ile tören salonu ve başkanlık makamının karşısından ana binaya girilen mekanlarla, basın kapısının giriş bölümüne de güçlü mikrofonlar yerleştirildi.

Ses alamayan kameralardan bağımsız olarak yerleştirilen mikrofonların bu mekanların tamamındaki tüm konuşmaları alabilecek güçte olduğu bildirildi. Böylece basın bürosuna girip çıkan gazetecilerle, kulislere girip çıkan milletvekillerinin tek merkezden dinlenebileceği bir düzenek oluşturuldu.

PMD TEPKİ GÖSTERDİ, MİKROFONLAR KALKTI

Bu uygulamaya Parlamento Muhabirleri Derneği'nin yoğun tepkisi nedeniyle bugün son verildi.

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt “Başından bu yana Meclis basın kapısı girişine konulan dinleme cihazına tepki gösteriyor, bunu doğru bulmadığımızı ifade ediyorduk. Anayasa’ya, yasalara aykırı, basının haber alma hakkını önünde engel teşkil eden bu girişimden vazgeçilmesi için bir süredir Meclis Başkanlığına çağrı yapıyorduk. Bu çağrılarımız dün yanıt buldu ve dinleme cihazları basın kapısı dahil kaldırıldı. Yasadışı dinleminin son bulması  basın özgürlüğü adına sevindiricidir. Bu konuda duyarlılık gösteren TBMM yönetimine parlamento muhabirleri derneği olarak teşekkür ediyoruz” dedi.