BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer'de Cumhuriyet Yaşam Evi açıldı

Yaşlılar için ortak yaşam alanları oluşturmak ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla yapılan yaşam evlerinin ilki açıldı.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin yaşlılar için ortak yaşam alanları oluşturmak ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla her mahallede hayata geçirmeyi planladığı yaşam evlerinin ilki, Cumhuriyet Mahallesi’nde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla açıldı.

Vatandaşların, özellikle yaşlıların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Şükrü Genç, göreve geleli bir yılı henüz doldurmuşken böylesi güzel bir yaşam evini açılışını yapmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bize Sarıyer’e hizmet etme görevini vermenizin üzerinden bir yıl geçti. Sizin verdiğiniz güç ve enerjiyle bir yıldır yorulmadan, bıkmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. Bir belediye başkanını mutlu edebilecek en büyük şey sizlere hizmet etmek ve verdiğiniz göreve layık olmaktır. Bugün sizlerin arasında olduğum için çok mutluyum. İnanıyorum ki Sarıyer’de daha büyük projelere ve hizmetlere birlikte imza atacağız. Bunun tek yolu birlik olmak ve dayanışmayı had safhaya çıkarmaktır” dedi.

Yaşlılara ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Şükrü Genç, yaşam evlerinde onlar için olanakları seferber ederek, daha mutlu bir şekilde yaşlanmalarını sağlayacaklarını vurguladı. Cumhuriyet Mahallesi Yaşamevi’nde yaşlılarımız için film izleme, oyun oynama, kitap ve gazete okuma imkanı sağlanmasının yanı sıra Çarşamba ve Cuma günleri 14.00 ve 16.30 saatleri arasında doktor eşliğinde sağlık hizmeti de verilecek.

Açılışa Başkan Şükrü Genç’in yanı sıra Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Şinasi Yalçın, Hüseyin Coşkun, Seçkin Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Yılmaz, Meclis Başkan Vekili Adnan Ayber, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Halim Serdar Sarıoğlu, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, Sarıyer’deki derneklerin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde Cumhuriyet Mahallesi BİGEV öğrencileri Başkan Şükrü Genç’i “Umuyoruz ki kuşak çatışması burada son bulacak” cümlesinin de yer aldığı dövizlerle karşıladı. Açılışta yaşlılar adına konuşan Ahmet Doğan ve İbrahim Çakır adlı vatandaşlar ile Emekliler Sendikası’ndan Hasan Kaçkır, Sarıyer Belediyesi’nin kendileri düşünerek yaşamevi yapmış olmasından çok mutlu olduklarını ifade ederek Başkan Şükrü Genç ve ekibine teşekkür etti. Şair Ramazan Gecenoğlu “Yaşamevine gel” adlı şiiri okurken, Sarıyer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu da seslendirdikleri eserlerle açılışa renk kattı.