BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Asker aradı başsavcı görevden aldı

Balyoz savcılarını görevden alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin askerden gelen telefon sonrası harekete geçti.

Abone ol

Asker aradı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin Balyoz savcılarını görevden aldı..

Arayan subay, “Başsavcım gözaltı ve arama kararlarında sizin ve Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın imzaları yok” dedi.


Bunun üzerine bir araya gelen Engin ve Çolakkadı, gözaltı kararlarının altında imzası bulunan savcılar Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar’ı soruşturmadan aldı.

Hürriyet'te yer alan Toygun Atilla'nın haberine göre Başsavcı Engin'in operasyonlardan haberi olmadığı ortaya çıktı.

SUBAY TELEFONLA ARADI

Balyoz soruşturmasını yürüten savcılardan Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar’ın soruşturmadan alınmalarına götüren süreç, İstanbul Merkez Komutanlığı’ndan önceki gün sabah saatlerinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’e gelen telefonun ardından başladı. Berk ve Bayraktar imzalı yakalama müzekkerelerini alan İstanbul Merkez Komutanlığı yetkilileri, derhal İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’i aradı.

İMZALARINIZ YOK

Engin’e, 27 Şubat tarihli gönderdiği Balyoz soruşturması ile ilgili yazısını hatırlatan subay, “Başsavcım gözaltı ve arama kararlarında sizin ve Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın imzaları yok. Ne yapmamız gerekiyor” dedi. Başsavcı Engin, Merkez Komutanlığı’ndaki yetkiliye herhangi bir işlem yapmamalarını söyledi ve Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’yı arayarak, operasyonlardan kendisinin haberdar olup olmadığını sordu.

ENGİN SAVCILARI TOPLADI

Engin ve Çolakkadı toplantı yaparken, televizyonlarda ve internet sitelerinde Türkiye çapında 14 kişinin gözaltına alındığına dair ardı ardına haberler yer alıyordu. Engin ile Çolakkadı, sorumlu oldukları dosyadan, televizyon ve internet haberleri sayesinde bilgi sahibi oluyorlardı. İstanbul’un yargıdaki bu 2 önemli isminin yanına bir süre sonra diğer başsavcıvekilleri de dahil oldu. Toplantıda öfkeli ve kızgın olduğu öğrenilen Aykut Cengiz Engin ile Turan Çolakkadı, gözaltı kararlarının altında imzası bulunan soruşturma savcıları Mehmet Berk ve Bilal Bayraktar’ın soruşturmadan alınmasına karar verdi. Yerlerine Mehmet Murat Yönder ile Mehmet Ergül atandı. Operasyonlarda bu savcıların dosyaları incelenmesi için ertelendi.