BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Marmaris'te silah çeken başkana destek!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 3 Nisan Cumartesi günü Barlar Sokağı'nda yaşanan gerginliğin ardından moral aradı.

Abone ol

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a önceki gün gerçekleşen saldırı girişiminin ardından Marmarisliler başkan ve belediye çalışanları için tek yürek oldular.

3 Nisan Cumartesi günü Barlar Sokağı’nda bulunan ve sürekli şikayet aldıkları bir barın denetimi sırasında bar çalışanlarının saldırısına uğrayan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve belediye çalışanlarına destek vermek için bugün (Salı) yaklaşık 500 vatandaş belediye önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atan halk, ulusal basında geniş yer tutan olayı kınadıklarını sesli olarak dile getirdiler. Belde belediye başkanları ve oda başkanlarının da hazır bulunurken, Muğla İI Emniyet Müdürlüğü 100 memuru ile oluşabilecek tatsız olaylara karşı Güvenlik önlemi aldı.

Marmaris’te ki gergin tabloyu değerlendiren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Marmaris kritik, hassas bir bölgedir. 6 yıldır sabrımızı kentin her yaşayanına karşı fazlasıyla gösterdik, saygı duyduk. Haksız rekabetin, çifte standarttın kaldırılması adına her türlü çalışmayı büyük özveri içinde Gerçekleştirdik. Bugün belediyemizin karşı karşıya kalarak çektiği sıkıntıların tohumları daha önceki yönetimler tarafından atıldı. Ceremesini ise biz çekiyoruz. Çağdaş kent olmak istiyoruz. Medeni insanlarız. Kavga, dövüş bilmeyiz. Bunu kendimize yakıştıramayız. Ali Acar belinde silahla dolaşıyor. Paranoyaklığımdan değil. Zorunlu göründüğü için devletin mercileri tarafından ruhsatıyla verilmiştir. Kimlerin silahı kullandığı hepiniz daha iyi bilirsiniz. Acar silahı kendi can güvenliği için taşıyor. Benim onlarca devlet korumam yok. Kendi başına kendi güvenliğimi sağlıyorum” dedi.

3 Nisan günü yaşanan olayın ulusal basında yanlı olarak yayınlandığını iddia ederek duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Acar, “Üzücü olayda 40 insanın karşısında 5 devlet görevlisi olarak durduk. Refleks ile yaptığımız olay her şeyi unutturdu. Belediye başkanı denetim sırasında silah çekti diye ulusal basına yansıdı. Sağduyumuz sayesinde kazasız, belasız olayı geçiştirmek için hassasiyet gösterdik. Bu tarz çirkinliklere fırsat vermeyiz. Çekindiğimden, korktuğumdan değil. 55 yaşındayım ve bugüne kadar görev aşkı içinde bir gün dahi hayat endişesi yaşadıysam namert insanım. Kamu hizmeti yapıyoruz. Devletin diğer yöneticileri diğer insanlara gösterdikleri yakınlığın onda birini göremedim” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ali Acar’ın konuşmasının ardından Marmarisliler kendisine Türk bayrağı hediye ettiler. Alkışlarla kürsüden inen başkan Acar’ın vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle gözlerinin dolduğu gözlendi. Öte yandan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın, bazı iş yeri sahipleri ile çalışanlarına ''silah çektiği'' iddiasının basında yer alması üzerine, Bazı yetkililer tarafından alınan bilgiye göre Muğla Valiliğince idari soruşturma başlatılarak İçişleri Bakanlığından müfettiş istendiği iddia edildi.