BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  POLİTİKA

Masum Türker'in iktidar olma analizi

DSP lideri Masum Türker, partisinin iktidar olma ihtimalini açıkladı

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "DSP'nin iktidar olacağının hayalinin gerçekleşme olasılığı"nı değerlendirdi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 'Biz bu seçimlerde kimsenin tahmin etmediği şekilde DSP'nin iktidar olacağının hayalinin gerçekleşme olasılığı olduğunu düşünüyoruz' dedi.

Türker, Elit Asya Otel'de düzenlediği basın toplantısında, miting yapıp, sadece partililere seslenmektense tüm halkın ayağına gittiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki karşılıklı suçlamaları Hacivat-Karagöz oyununa benzettiğini ifade eden Türker, "İnsanlarımız bu seviyesiz tartışmalardan artık kurtulmak istiyor.Türkiye'de her an sürpriz olabilir. Hiç kimse Bursaspor'un bir gün şampiyon olacağını düşünmüyordu. Çünkü bu bir hayal gibi görünüyordu, ancak Bursaspor şampiyon oldu. Biz bu seçimlerde de kimsenin tahmin etmediği şekilde DSP'nin iktidar olacağının hayalinin gerçekleşme olasılığı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"DSP'NİN İKTİDAR OLMASI HAYAL Mİ?"

Türker, gazetecilerin "DSP'nin iktidar olması hayal mi?" şeklindeki sorusu üzerine, şöyle devam etti: "DSP'nin iktidar olması hayal değil, şanstır ve imkan dahilindedir. Halk bizim seçime girmemizden memnun. Kadrolarımız çok deneyimli. Ben de devlet bakanlığı yapmış tecrübeli bir siyasetçiyim. Ulusal duruşumuz da bellidir. Türkiye'de şu anda 10 parti tüm illerde seçime giriyor. 81 il, 85 çevresinde seçime AKP, CHP, MHP dışında 7 alternatif var. Radikal bir parti olarak Komünist Parti var. Solda Atatürkçülük konusunda tek parti biziz. Diğer partiler ise Saadet Partisi, Halkın Sesi Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti. Bunların çizgisi de bellidir. Halk belli partilere gidiyor. Son seçime bakarsak bunların oy oranı yüzde 60 civarındadır. Yüzde 18, bir konuda kararlı. Ama bir konuda da kararsız. Bu kesim AKP, CHP ve MHP'ye oy vermemekte kararlı. Kararsız, bu üç parti dışındaki hangi partiyi alternatif olarak görecek. Yüzde 7 de 'Sandığa gitmeyeceğim' diyor. Biz yüzde 18 ve yüzde 7'nin analizini yaptırdık. Yüzde 7'nin yalnız yüzde 2'si 'uygun parti olması halinde oy kullanabileceğini' söylüyor. Kalan yüzde 5 ise 'kesinlikle oy kullanmayacağını' söylüyor. Bunlar tuzu kuru olanlar, kimsesizler, entellektüellerdir. Yüzde 20'den biz yüzde 8-9 arası oy alırsak kemik oyumuzla birlikte yüzde 14'ü hedeflemiş oluyoruz. 17'ye çıkma olasılığımız da var. Önümüzde 20 gün daha var. Bu süreçte halka ulaşıp oylarımızı arttırmaya çalışacağız."