BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ceylan, Cannes Jüri Büyük Ödülü'nü kazandı

Altın Palmiye'yi Malick'in 'The Tree of Life' filmi kazandı. Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar Anadolu'da' adklı filmi ise Jüri Büyük Ödülü'nü Belçika yapımı 'Le gamin au vélo' filmiyle paylaştı.

Abone ol

64'üncü Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nü Amerikalı yönetmen Terrence Malick'in "The Tree of Life" filmi kazanırken, Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi Jüri Büyük Ödülü'nü Belçika yapımı "Le gamin au vélo" filmiyle paylaştı.

Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner ve Ahmet Mümtaz Taylan'ın baş rollerde yer aldığı, Bosna Hersek-Türkiye ortak yapımı film, bir doktor ve bir savcının 12 saat içinde geçen gerilim yüklü hikyasini anlatıyor.

Nuri Bilge Ceylan, festivalde gösterilen son film olması nedeniyle bu ödülü beklemediğini belirterek, "Festivalin sonunda gösterimden dolayı jüri, basın ve izleyicilerin yorgun olduğunu düşünüyorduk. İzlemesi zor bir filmdi. Türk sineması iyiye gidiyor" dedi.

Cannes'da 2003'te "Uzak" filmiyle yine Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan Ceylan, 2008'de "Üç Maymun"la en iyi yönetmen seçilmişti.

Ceylan, 2006'da da ''İklimler'' filmiyle Cannes'da ''FIPRESCI'' ödülüne layık görülmüştü.

Altın Palmiye

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yayımladıkları mesajlarla Ceylan'ı kutladı.

Festivalde Altın Palmiye ödülünü kazanan "The Tree of Life" filminde başrolleri Brad Pitt ve Sean Penn paylaşıyor. 1950'lerde Teksas'ta bir ailenin hikyaesini anlatan film, hayatın anlamını sorguluyor.