BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Ucube' serginin mimarı yine şaşırttı

HP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu kez Erdoğan'a çattı

Abone ol
Geçtiğimiz günlerde belediyenin galerisinde açılan ve camilere başörtüsüne hakaret edilen resimlerin yer aldığı "ucube" sergiye ev sahipliği yapan CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu kez Erdoğan'a çattı anasını araştırsın diye seslendi. İşte şaşırtan açıklamalar;

CHP Eskişehir il teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Opera salonu önünde CHPmilletvekili adaylarını tanıtmak amacıyla, "Halk Buluşması" günü düzenlendi. Güne, CHP Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Süheyl Batum, 2. sıra adayı Gaye Usluer ve 4. sıra adayı Azmi Kerman ise katılmadı. Vatandaşların fazla ilgi göstermediği günde, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, başbakan Erdoğan ve hükümetini eleştirdi.

"ERDOĞAN ANASINI BABASINI ARAŞTIRSIN"

Açılışta konuşan Ataç, miting meydanlarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu dışında kimsenin proje anlatmadığını, aksine birbirlerine cevap vermekle uğraştığını iddia etti. Ataç, şöyle konuştu: 

"Sadece Kılıçdaroğlu proje anlatıyor. Başbakanın zaten kafası iyice karıştı. Ne dediğini bilmiyor. İnanın bilmiyor. Bakıyorsunuz, bir gün rahmetli İnönü ile uğraşıyor, bir gün Türkiye'ye büyük emeği olanSüleyman Demirelile uğraşıyor. Demek ki bu insanlar bugüne kadar hiç bir şey yapmadı. Herşeyi buTayyip Erdoğanyaptı. Sonra bilbordlarda, reklamlarda bakıyorsunuz, sanki Türkiye'nin miladı 2002 Erdoğan'ın seçildiği tarih. Tayyip Erdoğan'ın azıcık şöyle bir eski siyasetçilere hürmeti olsa, kalkar anasını, babasını araştırır. Eğer onlar (İnönü, Atatürk) o rahmetliler olmasaydı, Erdoğan'ın, babası kim olacaktı, annesi kim olacaktı. Ona bir baksın bakalım."

"KASETLERİN NEDENİ TELEKOM ÖZELLEŞTİRİLMESİ"

Büyükerşen ise Türkiye'de son zamanlarda siyasetçiler arasında çıkan kasetleri iletişim sisteminin yabancılara satılmasına bağladı. 

Büyükerşen, "Türkiye de iletişim satıldığı için herkes dinleniyor. İletişimini satan yegane ülke Türkiye'dir, Afrika'da bile bu yoktur. Hiç kimse satmıyor. Onun için dinleniyor herkes. Onun için ileri teknoloji biliyorsunuz partileri ve partilileri ne hale getiriyor. Şantaj, komplo alabildiğine gidiyor." dedi.

Başbakan'ın projelerini ve vaatlerini elma şekerine benzeten Büyükerşen, "Başbakan mitinglere çıkıp hiç yapacağı projelerden bahsetmiyor. Sadece 2023'den bahsediyor. Bu da Cumhuriyetin 100. yılı. Yani taze yonca misali. Bekleyeceğiz 2023'ü. Siz yine seçileceksiniz. Ama asıl önemli bir şey var. Bu kadar yargıyı elinde bulunduran, referandumda aldattı bütün Türkiye'yi." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, bir sürü vaat verdiğini ve bunları millete elma şekeri gibi yalattığını öne süren Büyükerşen, şöyle konuştu: "Elma şekerini millete yalattırdı. Şekeri gitti, elması gitti. Ama kazığı elimizde kaldı. Şimdi buna karşılık 60 yıldır tek başına iktidara getirmediğiniz CHP yepyeni bir liderle, ilk defa benim bildiğim geçmişte 1950'lerde oldu. Ama o hukuk ve rejim kavgasıydı. Şimdiki ise o dönemin yapılmak istenen ve sonu bir ihtilal ile biten düzenin tekrarlanmasından başka bir şey değil bana göre. Çünkü, seçimlerden sonra istiyor ki yeniden oy verirseniz bugünkü çoğunlukla Meclis'e gelirse, başkan olacak, rejim değişecek ve tek adam olacak. Bütün kanunları ona göre düzenleyecek."