BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Liseli gençlere denizde büyük tuzak

Liseliler tekne sahiplerininde desteğiyle alkol yasağını böyle deliyor

Abone ol
İçkili eğlence mekânlarına 18 yaşından küçüklerin girmesi yasak. Ancak gençler tekne turları düzenleyerek bu yasağı deliyor.

İstanbul'da 100'ün üzerinde öğrenci, 19 Mayıs tatilini fırsat bilerek internet üzerinden organize ettikleri içkili tekne partisinde buluştu. Herkese açık partiye katılan lise öğrencileri, içkinin dozunu kaçırınca, eğlence hastanede bitti. Alkol komasına giren gençlerden biri kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yapılan müdahaleyle ölümden döndü.

18 YAŞ YASAĞI TEKNEDE DELİNİYOR

Kiralanan teknelerle denize açılan gençler, komaya girene kadar içki içiyor. Söz konusu partilerden biri geçtiğimiz cuma günü düzenlendi. İstanbul'daki özel ve devlet okullarında okuyan 100'ün üzerinde liseli, Facebook'tan organize ettikleri içkili tekne partisinde buluştu. 'Herkese açık' içkili partiye katılan öğrenciler, içkinin dozunu kaçırınca parti neredeyse bir felaketle sonuçlanıyordu. Parti, alkol komasına giren gencin ambulans ile hastaneye kaldırılmasıyla sona erdi. Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tedavi altına alınan genç, yapılan müdahaleyle ölümden döndü. Teknelerle ilgili en büyük sorun hiçbir denetimin olmaması. Tekne sahipleri etkinliğin içeriğine karışmadıklarını, programa katılanların yaşının ve içki tüketiminin kendilerini ilgilendirmediğini söylüyor. Deniz polisi, Sahil Güvenlik gibi yetkili kuruluşlar sadece ihbar edildiğinde kontrol yapıyor.

TEKNELER SÜREKLİ DENETLENMELİ

Yeşilay Cemiyeti Başkanı avukat Muharrem Balcı, alkolün bütün kötülüklerin anası olduğunun unutulmaması gerektiğini anlatıyor. Balcı, "Alkol insanın aklını başından alıyor. Sağlıklı düşünmesine engel oluyor. Aklını kullanamayan kişi, cinayet işliyor, hırsızlık yapıyor, insanlara zarar veriyor. Yetkililer, tıpkı sigarada olduğu gibi alkol sorununa da odaklanmalı. İlgili makamlar özellikle Boğaz'da içkili parti yapılmasına izin veren teknelere konuyla ilgili yaptırımları içeren bir yazı gönderip bu mekanları sıklıkla denetlemelidir." şeklinde konuştu. Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gülenay Pınarbaşı ise gençlerin para kazanmak için 'yem' edildiğini anlatıyor. Pınarbaşı, internetin sağlıksız kullanılmasının büyük tehlike olduğunu aktarıyor.