BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak'a göre Erdoğan hala çırak

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Erdoğan'ı Refah Partisi ile vurdu

Abone ol
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim mitingleri kapsamında Antalya'da partililerine seslendi. Eski Lunapark alanında konuşan Kamalak, AK Parti hükümetini eleştirdi, Erbakan'ın dönemini hatırlatarak Erdoğan'a çırak göndermesi yaptı.

Kamalak, Antalya'da partililere seslendi.  Saadet Partisi'nin iktidara gelmesiyle işçiye, memura ve emekliye yüzde 50 zam geleceğini belirten genel başkan Kamalak, Erdoğan'a Refah dönemiyle vurdu. İşte o sözler:

"Bakın bunlar iktidara gelirken ne dediler? Başörtüsü namusumuzdur dediler. Yasak kalktı mı, kalkmadı. Bunlar namuslarına böyle mi sahip çıkıyorlar? Diyorlar ya ustalık dönemindeyiz diye. Bunlar ustalık dönemlerinde bile sorunları çözemediler. 8,5 Yıllık AK Parti iktidarı ile kısa süren rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan dönemini kıyaslayın, kimin usta kimin çırak olduğunu görürsünüz. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursan ol, İster MHP, ister CHP, ister AK Partili ol, biz bir şey demedik ama bizden ayrılan HAS Partili oldu. Bu sefer Saadet diyelim. Yasakların kalması için Saadet diyelim, Saadet olsun. Ne kadar namaz kıldığımız imam hatibimiz varsa, vaazını dinlediğimiz vaizimiz varsa ne kadarmüftülerimiz varsa o görevlerini merhum hocamıza, Erbakan hocamıza borçludurlar. Türkiye duysun, bu milletin inancı üzerindeki tüm baskıları kaldıracağız. Hanım kardeşlerimize taahhüdümüz, kamusal alanda da başörtüsü serbest kalacaktır. Bu milletin önünde hiçbir güç durmaz geliyoruz" dedi. 

Şu anki iktidar döneminde sorunların çözülmediğini, zaman geçtikçe de arttığını söyleyen Kamalak, "Terör durumuna bakalım. 10 yıl önce mi daha şiddetliydi şimdi mi? Terör gelip Başbakana kadar dayanmıştır. Hem de hiç beklenmedik bir yerde. Soruyorum ülkenin hangi problemlerini çözdünüz. Sanki bu ülkenin işsizlik problemi çözülmüş, gelir dağılımı çözülmüş mü? Bu millete verecek mesajları da yok. Daha sonra çılgın projelerden bahsediyorlar. 

Bu ülkenin çılgın projelere değil aklı başında, makul projelere ihtiyacı var. Bu ülkenin işsizliğini, terörü çözecek aklı başında projelere ihtiyacı vardır. Bundan 10 yıl önce Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 6'ydı. Şimdi yüzde 12 olmuş. Yeni anayasa insan merkezli olacaktır" diye konuştu.