BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de teslim olan PKK üyesi terörist: İntihar eylemine zorluyorlar

Koronavirüs (kovid-19) ağır yıpranma içerisindeki terör örgütü PKK'yı derinden vurdu, bir çok örgüt üyesi salgına yakalandı. Mardin'de teslim olan terör örgütü üyesi H.A., kaçmak isteyenlerin çok olduğunu söyleyip 'Örgüt hastalığa yakalananları intihar eylemine zorluyor' diye ifade verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan H.A.'nın, ikna çalışması sonucu Mardin'in Nusaybin ilçesinde, güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

İkna yoluyla 72 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, 8 yıldır bölücü terör örgütünün dağ kadrosunda olan H.A. isimli teröristin, emniyet ekiplerinin ikna çalışması sonucu dün akşam Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. Açıklamada, 1 Ocak'tan bugüne kadar terör örgütünden sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısının 72'ye yükseldiği de kaydedildi.

"Hastalanan örgüt üyelerine intihar eylemi dayatılıyor"

Öte yandan H.A.'nın güvenlik güçlerine gözyaşları içinde verdiği ifadesinde, Suriye'deki durumun çok kötü olduğunu belirterek, "Salgın yüzünden bir çok örgüt mensubu hastalandı. Hastalanan örgüt mensuplarına intihar eylemi yapmaları dayatılıyor. Benim gibi kaçmak isteyen bir çok arkadaşım var. Sesimi duyan arkadaşlarım yaşamak istiyorlarsa bir an önce kaçsınlar" dedi.

Suriye'de örgütün kontrolündeki bölgelerde salgının kontrolden çıktığı, halkın ilaç ve tedaviye ulaşımının olmadığı, fırsat bulması halinde Türkiye'ye kaçmaya çalışacak çok sayıda örgüt mensubu olduğu ifade edildi.