BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  POLİTİKA

Mansur Yavaş'tan Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusu

CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Millet İttifakı (CHP - İYİ Parti) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı ( AK Parti-MHP) Adayı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği cümleler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Özhaseki’nin kullandığı cümlelerle iftira, suç uydurma ve hakaret suçları işlediği belirtilirken, adli soruşturma ve cezalandırılması için Kamu Davası açılmasını istedi.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Ayrıca, Mansur Yavaş’ın konuyla ilgili olarak taminat davası açacağı da bildirildi.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseski, katıldığı bir televizyon programında "Diyelim Mansur Yavaş Ankara'yı kazandı, Kandil'in gönderdiği adamları mı belediyeye alacak bunu söylüyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Programa ait görüntülerin delil olarak verildiği suç duyurusu dilekçesinde, "Şüpheli Özhaseki yukarıda saılan fiiliyle 5237 sayılı Kanunun 125. maddesinde düzenlenen "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikli somut bir fiil veya olgu isnat etmek" fiilini gerçekleştirme suretiyle müvekkil Mansur Yavaş'a ayrıca "alenen" hakaret etmiştir" ifadelerine yer verildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son seçim anketleri ORC 2 ilde sonuçları açıkladı! Gezici anketi ile farkı
Foto Galeri Son seçim anketleri ORC 2 ilde sonuçları açıkladı! Gezici anketi ile farkı Galeriye Gözat