BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Kemal Karpat kimdir kaç yaşında öldü Kemal Karpat ölüm sebebi

Sayısız makale ve kitap yazan ünlü tarihçi Kemal Kapat öldü. Bir süredir hastanede tedavi gören 96 yaşında Kemal Karpat ABD'nin Winconsin eyaletinde hayatını kaybetti. Kemal Karpat'ın ölüm nedeni olaral çoklu organ yetmezliği gösterildi. Peki Kemal Karpat'ın eşi ve çocukları var mıdır?

Abone ol

Ünlü tarihçi Kemal Karpat 96 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede tedavi gören Kemal Karpat'ın ölüm nedeni olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi. Tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat'ın ABD'nin Wisconsin eyaletinde 96 yaşında yaşamını yitirdiğini bildirildi.

Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kemal Karpat hoca çarşamba akşamı 18.40 sularında, Madison'da hayatını kaybetti." dedi.

Tarih alanında çok sayıda makale ve kitap kaleme alan Karpat'ın Wisconsin Hastanesinde tedavi gördüğü esnada yaşamını yitirdiğini belirten Acar, Karpat'ın ölüm nedenin yaşına bağlı çoklu organ yetmezliği olduğunu söyledi.

Karpat'ın cenazesinin nakil işlemlerine başlandığını ifade eden Acar, Karpat'ın 96. doğum gününü 15 Şubat'ta birlikte kutladıklarını hatırlattı.

KEMAL KARPAT KİMDİR: Kemal Karpat, Türk anne ve babanın oğlu olarak 1925 yılında Romanya'da dünyaya geldi.

Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Bölümü’nden 1947'de alan Kemal Karpat, yüksek lisansını Washington Üniversitesi Siyasi Bilimler, doktorasını ise New York Üniversitesi Siyasal ve Sosyal Bilimlerde 1957'de tamamladı. Karpat, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyindeki görevinin ardından Montana State, New York, Princeton, Bilkent, Ortadoğu Teknik, Ankara, Harvard, John Hopkins, Colombia üniversiteleri ve Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales gibi eğitim kurumlarında öğretim üyeliği ve yöneticilik yaptı.

Wisconsin Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölüm Başkanlığını ve The Turkish Studies Association ile Türk Araştırmaları Kurumunun direktörlüklerini yürüten Karpat, Orta Asya Çalışmaları Derneğinin kurucu başkanlığından sonra Wisconsin Üniversitesi Orta Asya Çalışmaları Programı'nın da koordinatörlüğünü yaptı.

Kemal Karpat'ın eserleri
*Osmanlı’dan Günümüze Kimlik ve İdeoloji
*İslam'ın Siyasallaşması: Osmanlı Devleti'nin Son Döneminde Kimlik, *Devlet, İnanç ve Cemaatin Yeniden Yapılandırılması
*Osmanlı Geçmişi ve Bugünün Türkiye'si
*Osmanlı Nüfusu (1830-1914) Demografik ve Sosyal Özellikleri
*Osmanlı'dan Günümüze Elitler ve Din
*Osmanlı'da Değişim Modernleşme ve Uluslaşma
*Ottoman Borderlands: Issues, Personalities, and Political Changes (Robert Zens ile beraber)
*Ortadoğu'da Osmanlı Mirası ve Ulusçuluk
*Ottoman Population, 1830–1914. Demographic and Social Characteristics (= Turkish and Ottoman studies). University of Wisconsin Press, Madison 1985, ISBN 978-0-299-09160-6.
*Türkiye'de Siyasal Sistemin Evrimi 1876-1980
*Osmanlı Modernleşmesi Toplum, Kurumsal Değişim ve Nüfus
*Osmanlı ve Dünya Osmanlı Devleti ve Dünya Tarihindeki Yeri