BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,26
HABER /  MAGAZİN

Mansur Ark kaç yaşında aslen nereli evli mi eşi kimdir?

Özellikle 90'lı yılların çok konuşulan isimlerinden biri olan farklı tarzı ile dikkat çeken Mansur Ark kimdir, aslen nereli, kaç yaşında soruları merak konusu oldu. Dizilerde de boy gösteren Mansur aslen Mersinli ve 1965 doğumlu. Afrika kökenli şarkıcının baabsı Lübnanlı'dır.

Abone ol

Mansur Ark kimdir, kaç yaşında, aslen nereli soruları merak konusu oldu. Dizilerde de boy gösteren Mansur aslen Mersinli ve 1965 doğumlu. Afrika kökenli şarkıcının baabsı Lübnanlı'dır. 

Mansur Ark, 26 Kasım 1965 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Annesi Mersinli olan sanatçının babası Libya, Trablus'ludur. Afrika kökenli şarkıcının kendisinden büyük iki ağabeyi ve bir ablası vardır. Tüm çocukluğu babasının çalıştığı Ataş Petrol Rafinerisinin lojmanında geçti. Okul hayatı lojmanın anaokulunda başlamıştır. İlköğretimini, Namık Kemal ilkokulu'nda tamamladı. Ardından Dumlupınar Lisesinden mezun olmuş ve orta öğretimini tamamladı.

Bir sene Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümüne gitmiştir. Elektrik bölümünü ikinci sınıfta bırakmıştır. Tam bir deniz tutkunu olan Mansur Ark 6 yaşından itibaren yelken sporuyla uğraşmaktadır ve dereceleri vardır. 1984 yılında askerlik görevini İzmir, Narlıdere'de Ege Ordu'sunda yapmıştır. 1990 yılında Almanya, Frankfurt’a yerleşmiştir. Daha sonra Türkiye'ye geri döndü.

1994 yılında piyano hobisi yüzünden müziğe olan ilgisi arttı. Müzik hayatına başlamadan önce Robinson Club Pamfilya’da üç yıl animatörlük yaptı. 1996 yılında Bay müzik ile albüm anlaşması imzaladı. 1997 yılında ise kendi adını taşıyan ilk albümünü piyasaya sundu ve büyük bir çıkış yakaladı. Türk pop ağırlıklı olmak üzere Blues, R&B, Caz gibi değişik türlerde şarkıları vardır. Sanatçı evlidir ve tam bir Bodrum aşığıdır. 

Müzik Kariyeri: Mansur Ark, 1997 yılının Kasım ayında kendi adını taşıyan ilk albümü Mansur Ark'ı piyasaya sürdü. "Maalesef" adlı şarkıyla çıkış yaptı ve şarkı çok büyük ses getirdi ve dönemin hitleri arasına girdi. Ardından, 1999 yılında ikinci stüdyo albümü olan Öğrendim'i piyasaya sürdü. İlk albümdeki sesi getirmese de olumlu tepkiler aldı. "Seni seviyorum" adlı şarkı ile çıkış yapsa da "Gel Yanıma" adlı parçası daha çok ses getirdi. 2002 yılında üçüncü stüdyo albümü Fark'ı yayınladı. Albüm ilk iki albüm kadar ses getirmese de albümde yer alan Ragga Oktay'la "Yarim" adlı şarkıya yaptığı düeti ses getirdi. 2004 yılında Gazla Gitsin adlı dördüncü stüdyo albümünü yayınladı. Albümle aynı adı taşıyan "Gazla Gitsin" adlı şarkı dönemin hitleri arasına girdi. Parça radyolarda çalınması için çok istek alıyordu. Dördüncü albümünü yayınladıktan sonra müziğe beş yıllık bir ara veren Ark, 2009 yılında Sen de Bizdensin adlı beşinci stüdyo albümü ile müziğe geri dönmüştür. Albümle aynı adı taşıyan "Sen de Bizdensin" adlı parça oldukça beğenilmiştir. Radyolarda ve televizyonlarda oldukça sık çalındı. 2012 yılında altıncı stüdyo albümü Bu Defa'yı yayınlandı. Albüm çok ses getirmemiştir ama aynı yıl Volga Tamöz'ün yayınladğı Tam 90'dan adlı 90'lar şarkılarının yer aldığı toplama albümde "Sana Demedim Mi?" adlı hit şarkısını tekrar seslendirdi. 

Oyunculuk Kariyeri: İlk olarak, 1998 yılında Kanal D'de yayınlanan dönemin fenomen dizisi Ruhsar adlı dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Ardından 1999 yılında TGRT'de yayınlanan İç Güveyi Billy adlı dizide başrol oynadı. 2002 yılında Kanal D'de yayınlanan Bayanlar Baylar adlı dizide "Zambo" karakterini canlandırdı. Yine aynı kanalda 2003 yılında Sultan Makamı adlı dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. 2010 yılında Mahpeyker Kösem Sultan adlı oynadığı ilk sinema filminde "Kızlar Ağası Mustafa Ağa" karakterini canlandırdı. 2012 yılında ise STAR'da yayınlanan İşler Güçler adlı dizide kendisini oynadı. Ardından yakın arkadaşı olan Ragga Oktay'ın yönettiği Mc Dandik adlı filmde Jamaikalı bir hakimi canlandırmıştır. Almanya'daki Türk televizyon kanalı Türkshow'da yayınlanan İthal Gelin adlı dizide başrol oynadı.