BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

HDP'de bomba gelişme Muğla'da il ve ilçe adayları çekildi

MUĞLA'da sürpriz bir gelişmeyle HDP'nin Büyükşehir adayı ile ilçe adaylarının tamamı seçimden çekildi. Böylece Büyükşehir adaylığı için 4 siyasi parti yarışacak.

Abone ol

31 Mart seçimleri için geri sayım sürerken Muğla'da yeni bir gelişme yaşandı. HDP, Muğla’da büyükşehir belediye başkan adayı dahil olmak üzere Dalaman, Köyceğiz, Milas, Marmaris, Menteşe ve Ula İlçelerinde tüm adaylarını seçimden çekti.

HDP’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarının çekilmesiyle son seçimde yaklaşık 44 bin oy alan HDP oyları dağılacak.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığı için CHP’den Osman Gürün, DP’den Mehmet Kocadon, AKP’den Mehmet Nil Hıdır, Bağımsız aday olarak ise Behçet Saatçi yarışacak.

HDP'den açıklama adaylar neden geri çekildi?

HDP Muğla İl Eş Başkanı Yılmaz Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
-"Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Polat dahil, Bodrum, Dalaman, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Menteşe, Ortaca ile Ula ilçelerindeki adaylarımızı çektik. Datça, Fethiye, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere'de zaten adayımız yoktu. Adaylarımızı geri çekmemizin nedeni AK Parti- MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na tepki göstermek. CHP'yi destekleyeceğimiz kesinleşmiş bir şey değil. Bunun kararını Genel Merkezimiz verecek" 

Manisa'da 3 ilçede

HDP'nin stratejik çekilmeleri başka yerlerde de olacak. Manisa’da Alaşehir, Soma ve Saruhanlı İlçelerinde gösterilen belediye başkan adayları geri çekiliyor. Manisa büyükşehir belediye Başkan adaylığı ise devam ediyor. Denizli’de ise Pamukkale İlçe belediye başkan adayı geri çekiliyor.

Hedef AK Parti

HDP’den konuya dair yapılan açıklamada, 'AK Parti-MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiğince geriletilmesi' politikası gereği bu kararın alındığı belirtildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gezici son yerel seçim anketiyle olay oldu işte 9 büyükşehirdeki sonuçlar
Foto Galeri Gezici son yerel seçim anketiyle olay oldu işte 9 büyükşehirdeki sonuçlar Galeriye Gözat