BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  GÜNCEL

23. dönem POMEM sonuçları açıklanıyor TC ile mülakat sonucu sorgulama

POMEM polislik mülakat sınav sonuçları ne zaman açıklanır sorusu gündemde. POMEM 23. dönem polislik alımı için başvuran ve seçilen polis adayları mülakat sınavına girdi Peki Polis Akademisi mülakat sonuçları ne zaman, kaç gün sonra açıklar?

Abone ol

Polis olma hayali bulunan birçok gencin katılım sağladığı POMEM 23. dönem mülakat sonuçları için araştırmalar devam ediyor. Bir süredir binlerce kişinin merakla araştırdığı POMEM 23. dönem mülakat sonuçları değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından erişime açılacak. Peki, tahminin POMEM 23. dönem sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, o detaylar

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR: POMEM mülakat sonuçlarının adayların erişimine açılacağı tarihe ilişkin, EGM ya da Polis Akademisi tarafından paylaşılan resmi bir bilgi yok. Ancak, 22. Dönem POMEM alımlarında mülakat sınavı 13 Haziran'da yapılmış sonuçları ise 4 Ağustos'ta yani yaklaşık 53 günlük sürede açıklanmıştı.

Bu bilgiler baz alındığında, POMEM 23. Dönem mülakat sonuçlarının şubat ayının son ya da mart ayının ilk günleri açıklanabileceği öngörülüyor. Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

KAÇ KİŞİ ALINACAK: POMEM 23. dönem için bini kadın olmak üzere, 10 bin öğrenci adayı alınacak. Belirlenecek polis memuru adaylarının, 7 bin 200'ü erkek, 800'ü kadın lisans mezunu öğrencilerden, bin 800'ü erkek, 200'ü kadın ön lisans mezunu öğrencilerden oluşacak.

15 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 bin polis alımı duyurusunu 26 Şubat Salı akşamı Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluş üyeleriyle yaptığı toplantı esnasında gerçekleştirdi. Bekçi sayılarının artacağını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet bünyesine 15 bin polis daha alınacağını duyurdu.

Bakan Soylu, polis alımı konusunda şu ifadelere yer verdi;

"Bekçi sistemi Cumhurbaşkanımızın ürettiği bir sistem. Vatandaşımız rahat uyurken bekçi görev başında olacak dedi ve hemen 10 bin bekçi alımı yaptık. İstanbul’a 2 bin 800-2 bin 900 bekçi verdik. Şimdi İstanbul’a bin 200 veya bin 250 bekçi daha veriyoruz. Toplamda 4 bin bekçi olacak. Dün akşam belirledik 8 bin bekçi çıkıyor, mart ayında binini İstanbul’a veriyoruz. Böylelikle İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak.10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bine çıkardık.15 bin polis alacağız. Bunun büyük bir bölümünü de İstanbul’a vereceğiz"