BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,88
ALTIN 2.405,01
HABER /  GÜNCEL

Manisada domuz gribi vakası

Domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede fenalaşan bir genç, Manisa Devlet Hastanesine sevk edildi.

Abone ol

Dün İstanbul'dan memleketi Manisa'nın Salihli ilçesine gelen Yusuf D. (28) adlı üniversite öğrencisi genç, rahatsızlanınca bu sabah Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akşam saatlerinde durumu ciddileşen Yusuf D, özel donanımlı ambulans ve sağlık personeliyle Salihli'den Manisa Devlet Hastanesine sevk edildi.

Nakil öncesinde Manisa Devlet Hastanesinin Acil Servisinde görevli sağlık personeli ve güvenlik görevlilerine maske dağıtıldı.

Yusuf D'nin tedavisine önceden hazırlanan özel odada başlandı.

Bu arada, güvenlik tedbirlerine rağmen bazı hastaların acil serviste maskesiz dolaşmaları dikkat çekti.

Manisa Devlet Hastanesine getirilen acil vakalar ise Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Konu hakkında AA muhabirine açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Yusuf D'nin İstanbul'da H1N1 virüsü taşıdığı tespit edilen bir kişiyle teması olduğunu ve aynı virüsü taşıyor olma ihtimalinin yüksek olabileceğini söyledi.

Tay, ''Salihli Devlet Hastanesi'ndeki imkanların sınırlı olması sebebiyle hasta Manisa'ya sevk edildi. Bir süre özel odada gözetim altında tutularak tedavisi yapılacak. Şu an itibariyle görülen belirtiler H1N1 virüsünün neden olduğu belirtilerle aynı. Hasta, solunum sıkıntısı çekiyor. Kesin bir sonuç alabilmek için hastadan numune alındı. İki gün sonra sonuçları elimize ulaşacak. Ancak pozitif çıkması muhtemel. Bu nedenle gereken tüm müdahale şu an itibariyle yapılmaktadır'' dedi.

Tay, Salihli'de 3 kişinin daha domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını ancak, testlerin negatif çıktığını sözlerine ekledi.