BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tarafın muhabiri canlıda itiraf etti

Genelkurmay'ı karıştıran haberin de muhabiri olan Mehmet Baransu, canlı yayında o haber için özür diledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

NTV ile Taraf'ın arasını açan haberin muhabiri olan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, canlı yayında özer diledi, hata yapmışım diye konuştu. İşte Baransu'nun haberle ilgili itirafı;

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşüşünde, NTV'den yapılan telefon aramalarının neden olduğu yönündeki iddiaları gündeme taşıyan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, muhataplarından özür diledi.

CNNTÜRK'te Cüneyit Özdemir'in sorularını cevaplayan Baransu, saat farkından dolayı yaptığı hatayı kabul etti.

İşte Baransu'nun canlı yayındaki o itirafı;

Cüneyt Özdemir: Mehmet sen bu haberi yaptın, pişman mısın?

Mehmet Baransu: Evet, orada maalesef  Telekomünikasyon İdaresi Başkanlığı'nın, yanlış telefon kayıtlarını savcılığa gönderdiği ortaya çıktı. Ve bugüne kadar da bilmiyorlardı. Bizim haberimiz üzerine, bu ortaya çıktı ve bunu öyle anladılar. Biz de Türkiye saati olduğunu sanıyorduk. İsmail Güneş ile görüşen başka bir ismin hemen altında, NTV'nin ismi vardı.

C.Ö: Peki sen bu kadar haber yapıyorsun, niye Mirgün'ü aramıyorsun neden Ruşen'i aramıyorsun ya da şimdi ki haber müdürünü?

M.B: Şimdi bu olay sıcağı sıcağına gelişen bir olay. Kim NTV adına açıklama yapabilir dedim; sonra Ahmet Bey görüştü. Savcılığa giden bir telefon dökümü var. Kurul burada hatalı ama ben daha büyük bir hata yaptım.

C.Ö: Mirgün'de diyor ki bu haberde herşey var ama akıl yok diyor. Mirgün'ün gerçekten böyle birşeyin içinde olabileceğine inanarak mı yapıyorsun?

M.B: Ben sartraline girebileceklerini düşündüm. Ben kurumsal olarak bize bu açıklamayı kim açıklama yapabilirden yola çıktık. Ahmet Bey'de aradı. Tabii bunlar savunma değil.

C.Ö: Peki pişman mısın çok?

M.B: Pişmanım ve özür diliyorum. Hani zamanı geri almak mümkün olsaydı, almak isterdim.