BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan Başbuğa mesaj

Başbakan, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"yla ilgili konuşmam dedi ama üstü kapalı mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Abone ol

Erdoğan, Taraf'ın yayınladığı ''İrticayla Mücadele Eylem Planı''yla ilgili savcılığa gönderilen orjinal olduğu iddia edilen belgeyle ilgili ilk kez konuştu. Başbakan, medya üzerinden konuşmam dese de konunun Başbuğ'la yapılan görüşme de ilk gündem maddesi olacağını ima etti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı''na ilişkin yeni gelişmelerle ilgili olarak ''Temennim odur ki şu andaki yazılanlar, çizilenler veya söylenenler doğru çıkmasın, yanlış çıksın. Böyle bir bedeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaldıramaz. Özellikle de Silahlı Kuvvetlerimizin böyle bir zan altında kalmasını da tabii hazmetmek kabul edilebilir gibi değil'' dedi.

"MUHAKKAK GÖRÜŞECEĞİZ"

Erdoğan, ''Ben tabii medya üzerinden Genelkurmay Başkanı ile konuşmak istemem, ama döndükten sonra zaten haftalık rutin görüşmemiz oluyor. Belki bu görüşme vesilesiyle bir araya geldiğimizde bu konuyu muhakkak görüşeceğiz. Önemli bir konu ve aramızda bu konuyu görüşerek süreci değerlendiririz'' diye konuştu.

PAKİSTAN ZİYARETİ İZLENİMLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Pakistan yönetiminin Türkiye'ye olan bağlılığı, sadakati bu noktada gönül huzuru içindeyim, ama şu an içinde bulundukları sıkıntılar içinden baktığımızda tabii üzüntülüyüm'' dedi.

DOMUZ GRİBİ AŞISI İSTEĞE BAĞLI

Pakistan'dan İran'a giderken uçakta gazetecilerin soruların yanıtlayan Erdoğan, domuz gribiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Halkımızın bence bu konuda teenni ile süreci takip etmesinde fayda görüyorum. Burada özellikle isteğe bağlı istisnasının kaydının önemli olduğuna inanıyorum. Yani anneler ve babaların burada kendi kararlarını titizlikle almaları lazım. Yani ona göre bu kararı vermeleri lazım. Tabii sağlık Bakanlığı teknik olarak bilimsel araştırmaları, çalışmaları ve olması gerekenleri açıkladı, açıklıyor, ama ne diyorlar 'isteğe bağlı olarak' yani kimseyi buna mecbur etme hakları yok. Ben de aynı şeyi söylüyorum; kimse aşı olmaya mecbur değildir, ama bilimsel olarak, medyanın da gündeminde zaten, buradan takip ederek arzu eden bu aşıyı yaptırmalıdır, arzu etmeyen yaptırmamalıdır.''