BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırı karıştıran taciz iddiası

10 yaşındaki bir kıza taciz iddiası Diyarbakır halkını çileden çıkardı. Tacizci halk tarafından neredeyse linç edilecekti.

Abone ol

Diyarbakır'da, 10 yaşındaki E.S. adlı kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 25 yaşındaki F.B., olay yerinde çevredekiler tarafından linç edilmek istendi.

Polis, kalabalığın elinden güçlükle kurtarıp gözaltına aldığı F.B.'yi karakola götürdü. Karakol önünde toplanan öfkeli kalabalık, tacizcinin kendilerine verilmesini istedi.

Bugün saat 16.00 sıralarında, merkez Sur İlçesi Melik Ahmet Caddesi üzerinde yürüyen 10 yaşındaki E.S., iddiaya göre yanına gelen F.B.'nin cinsel tacizine uğradı. E.S.'nin bağırması üzerine olay yerinde toplananlar, kaçmaya çalışırken yakaladıkları F.B.'ye vurmaya başladı. Olay yerine kısa sürede ulaşan polis ekipleri, öfkeli kalabalığın elinden linç edilmek istenen genci güçlükle aldı.

Sur İlçesi Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen F.B.'nin, ‘cinsel istismar’ suçundan sabıkalı olduğu belirlendi.

Bu arada Çarşı Polis Merkezi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, cinsel tacizde bulunan kişinin kendilerine verilmesini istedi. Öfkeli kalabalık, ‘Katile sahip çıkmayın’ diye bağırdı. Bölgeye çevik kuvvet ekipleri gönderilerek sıkı güvenlik önlemleri alındı. Polis, öfkeli kalabalığı, sık sık anonslar yaparak sakin olmaya davet etti, dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Kalabalık polis merkezi önünde beklemeye devam etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Polis merkezi önünde toplanan öfkeli kalabalığın uyarıları rağmen dağılmaması üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, olay yerine geldi. Öfkeli kalabalığa hitabenkonuşan Sağlam, olayın çok yönlü araştırıldığını ve zanlının ellerinde olduğunu belirterek, “Ben buraya gönüllü geldim. Sizin için buradayım. Hiç merak etmeyin. Şu an ben dahil hepimiz konuyu çok yönlü araştırıyoruz. Eğer suçluysa cezasını çekecek. Zanlı elimizde hiç merak etmeyin. Duyarlılığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Lütfen işimizi yapmamız içinde dağılmanızı rica ediyorum” dedi.

Ancak Sağlam’ın konuşmalarına rağmen dağılmayan grup anoslarla ve çevik kuvvet ekiplerinin kalabalığı set örerek uzaklaştırmasıyla dağıldı. Bu sırada bazı kişilerin polislerin üzerine taş ve şişeler fırlattığı görüldü. Öfkeli kalabalık daha sonra dağıldı. Polis, zanlı ile ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.