BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  GÜNCEL

Mangal yakarken apartmanda gitti

Oturduğu evin çatı katında mangal yapmak isteyen apartman sakini az daha apartmanı yakıyordu.

Abone ol

Alevlerin metrelerce yükseldiği ve mahallede paniğe neden olan yangın çok sayıdaki itfaiye ekibinin çalışmasıyla güçlükle söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan bulunmazken, mangalı yakan Cengiz Şimşek gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi Mete Sokak'ta 8 katlı apartmanın çatı katında saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Cengiz Şimşek isimli şahıs oturduğu apartman dairesinin teras katında mangal yapmak istedi. Mangal yaparken, maç izlemek için kısa süreliğine aşağı inen ev sakinin küçük bir dikkatsizliği büyük bir yangına neden oldu.

Mangaldan sıçrayan alev parçaları, çatıda bulunan yanıcı maddeyle buluşunca bir anda alev aldı. Alevler 8 katlı binanın çatısını bir anda sardı. Olay yerine Merter, Bakırköy, Fatih ve Bağcılar'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. Evi yanan mağdurlar trafik nedeniyle geç gelen itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. İtfaiyeciler yangına merdiven araçlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 15 dakikalık çalışmasının ardından söndürüldü.

Olayda ölen ya da yaralananın bulunmadığını belirten mangalı yakan Cengiz Şimşek, ateşi yaktıktan sonra duman bile görmediğini, yangının nasıl çıktığına anlam veremediğini dile getirdi. Polis, Şimşek'i gözaltına aldı.

Polis ekiplerinin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.