BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Maliye fahişeden vergiye sıcak

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, fuhuş yapan yabancılardan vergi alınmasına sıcak baktı.

Abone ol

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Türkiye'de fuhuş yapan yabancılardan vergi alınacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak, ''Vergilenecek bir aktivite, kazanç oluşuyorsa biz onunla ilgileniriz''dedi.

THY'ye ait uçakla Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile birlikte İstanbul'a gelen Osman Arıoğlu, gazetecilerin habere ilişkin soruları üzerine, ''Bir yerde bir gelir oluşuyorsa vergici vergisine bakar. Yasal olup olmamasıyla ilgili diğer kişiler gereğini yapar. Herkes kendi görevini yapar. Biz vergiyle ilgileniriz'' diye konuştu.

Haberi henüz görmediğini de ifade eden Arıoğlu, ''Vergilenecek bir aktivite, bir kazanç oluşuyorsa biz onunla ilgileniriz''dedi. ''Vergi alınması yapılan işi yasal hale getirmez mi?'' şeklindeki soru üzerine de Arıoğlu, şunları söyledi.

''Yasal hale gelmez. Vergi alınması o faaliyeti yasal hale getirmez. Bu çok önemli. Bir faaliyetten her halükarda vergi alınabilir ama o faaliyet yasadışıysa ayrıca müsadere edilir. Kara paraysa tümüne el konulabilir. O ayrı bir şey vergi ayrı bir şey veya suç oluşturuyorsa suç kısmı ayrı bir şeydir. Bir faaliyet vergilendirildi diye yasa dışıysa legal hale gelmez.''

ÜRGÜP EMNİYET MÜDÜRÜ

Bugün bir günlük gazetede, Ürgüp Emniyet Müdürü Mutlu Çelik'in,  Türkiye'de fuhuş yapan yabancı fahişelerin elde ettikleri gelirin vergilendirmesi için, Maliye Bakanlığı'na başvuru yaptığına ilişkin haber yer almıştı.