BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.407,07
HABER /  SPOR

Maldonadonun tek eksiği

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Maldonado nasıl bir futbolcu?

Abone ol

28 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, Şili Milli Takım Kaptanı'nı bir iki gün içinde İstanbul'a getirmeyi planlıyor. Şilili Maldonado'yu, Şilili ve Brezilyalı gazeteciler şu kelimelerle ifade ediyor:

"Zarif, kendinden emin ve harikulade tekniğe sahip"

Maldonado Şili'den çok Brezilya'da zafere ulaştı. Kendisini futbol dünyasına sunuşu, önce Cruziero daha sonra Santos'ta oldu. Brezilyalı hoca Luxembourgo Maldonado aşığı. Onu başında olduğu Palmieras'a transfer etmek istedi, ancak Şilili oyuncu "Avrupa'ya açılmak istiyorum" dedi

Fiziği ile rakibi ekarto ediyor

Brezilyalı futbol uzmanları onun için "Yaratıcı, topu rakipten çalan, bu kadar kibar bir oyuncu az gelir" diyorlar. Bire bir mücadelede çok sert. En büyük özelliği de bu. Lugano'nun aksine, faulden çok fiziği ile rakibini ekarte etmesini biliyor. En fazla oynadığı yer orta sahanın göbeği. Ofans ağırlık olduğu için göbekten atağa çıkmayı seviyor. Topu kestiğinde takım arkadaşlarına pas atma yüzdesi çok yüksek.

Maldonado, takımının defans yapmasını sevmiyor. Topu kendi sahasında tutması da tarzı değil, bu nedenle top ayağına geldiğinde vakit geçirmeden arkadaşına kazandırır ve atağa çıkılmasını ister.

Tek eksiği gol

Son dönemlerde 5 numaralı formayı giyse bile ona Amerika kıtasının en iyi 6 numarası unvanını takmışlardı. Ancak bu kadar ofansif futbolu seven bir oyuncunun belki tek eksiği gol. Son 64 karşılaşmada sadece bir golle buluşmuş. Yine de bu durum onu pek etkilemiyor, "Benim görevim gol atmaktan çok, gol attırmak" diyor.