BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  DÜNYA

Bayan Güle ABDden eleştiri

ABD'de jet sosyetenin yemek yediği lokantaya giden Gül'ü ABD basını da eleştirdi.

Abone ol Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün Cafe Milano'da ıstakozlu makarna ziyafetinin haber olmasına gösterilen tepkiyi ve konunun medyaya yansımasından sorumlu tutulan Türk garsonun işten çıkarılmasını, 'Göstermek istemiyorsan gitme' başlığıyla haber yaptı.

Gazetenin en çok takip edilen köşelerinden "The Reliable Source"da yer alan Amy Argetsinger imzalı haberde Hayrünnisa Gül'un boydan çekilmiş bir fotoğrafı kullanıldı. Cafe Milano'yu, "Washington'da ünlülerin kırmızı halı üzerinde geçit yaptığı restoran" olarak tanımlayan Washington Post "Görmek ve görünmek, herkese estetikli yeni yüzünü göstermek isteyenler oraya gider. Herkes orada, göstermek istemiyorsan gitme" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Washington ziyareti sırasında eşi 'dindar ve türbanlı' Hayrünnisa Gül'ün jetset restoranında ıstakozlu makarna yemesinin Türk medyasında büyük yankı uyandırdığını belirten Argetsinger, garson Kerem Çelik'in Türk Büyükelçiliği'nden gelen telefonun ardından işten atıldığını, bunu Cafe Milano yöneticilerinin teyit ettiğini yazdı.
Garson Kerem Çelik ise konuyla ilgili Washington Post'a konuşmayı reddetti ve bu olayı unutarak yeni bir iş bulmak için ileri baktığını söyledi.