BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Dağlıcada kayıp 4 saat

Dağlıca saldırısı bir bilmece. İfadeler karışık. Tek bir suçlu yok.

Abone ol Hakkâri Dağlıca'da kaçırılan askerlerden Başoda, saldırıdan 4 saat önce konuşmaların arttığını, bunu üsteğmenine rapor ettiğini öne sürdü

12 askerin şehit düştüğü Hakkâri Dağlıca'da bulunan en üst rütbeli subay olan ve çatışmaya etkin biçimde dahil olmamakla suçlanan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu, "23.55'te tabur komutanlığından verilen ikaz ile saldırı girişimine yönelik en üst düzey hazırlık durumuna geçildi" dedi.

Çatışma sırasında, olay yerinde bulunan en üst rütbeli subay olan ve çatışmaya etkin biçimde dahil olmamakla suçlanan Üsteğmen Çağdaş Cücünoğlu, yaşadıklarını düzenlediği tutanakta anlattı.

Çatışma süresince 'bir kayanın arkasına saklandığı' öne sürülen Cücünoğlu, "23.55'te tabur komutanlığından verilen ikaz ile yapılacak saldırı girişimine yönelik en üst düzey hazırlık durumuna geçilmiş ve yaklaşık 5 dakika sonra Keri tepe üs bölgesine saldırı başlamıştır" dedi.

'3-4 gün önce tespit edildi'

Tabur Komutanı Onur Dirik de tahkikat komisyonunun, teröristlerin varlığının önceden saptanıp saptanmadığı sorusuna, "Olaydan 3-4 gün önce 9-10 katırlık hudut hattını geçen görüntüler tespit edilmiş, alınan görüntülere topçu atışı yapılmıştır. Telsiz konuşmalarından çok sayıda yeni unsurun bölgemize girdiği tespit edilmiştir. Birlik hazırlık düzeyi artırılmıştır" diye yanıt verdi.

Dirik, saldırı öncesinde, teröristlerin varlığının 23.55'te saptandığını kaydetti. Buna karşılık kaçırılan askerlerden Fuat Başoda, mahkeme ifadesinde, "Saat 20.00'den itibaren konuşmalar artmıştı. Bu durumu üsteğmenimize rapor ettim. Komutanımız da yukarı komutanlara durumu rapor etti. Çok tedirgin olmuştum. Çatışma 24.00 sıralarında başladı" dedi. (Gökçer Tahincioğlu/Milliyet)