BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.395,07
HABER /  POLİTİKA

Mahalle baskısını reddetti

Başbakan Erdoğan, "Bizim kültürümüz, mahalle dayanışmasını getirir" dedi.

Abone ol

Erdoğan, partisinin Sosyal İşler Başkanlığı Yaşlılar Koordinasyon Merkezince ikincisi İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Nesiller Buluşuyor" etkinliğine katıldı.

Erdoğan, Türk milletinin adeta bir kubbenin tuğlaları, bir temelin taşları gibi bir birine dayandıkça daha fazla sağlamlaşan bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Millet olarak gücümüzü bu dayanışmadan alıyoruz. Bizim inancımız da kültürümüz de bunu görmek mümkün. Çünkü biz yaradılanı yaradandan dolayı seven bir anlayışın mensuplarıyız. Birbirimizden uzaklaşmamızı besleyecek kuşak çatışmasından ziyade, diyalog ortamı için çalışmalıyız."

MAHALLE DAYANIŞMASI

Manevi değerlerin, Türk toplumuna kattığı önemli zenginlikler olduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bayram günlerini tatil günü olarak değil, büyüklerin ellerini öpmeye gittiğimiz günler olarak öğrendik. Mahalle vardı. Mahalle baskısı yok, mahalle dayanışması vardı. Çünkü bizim kültürümüz mahalle baskısını değil, mahalle dayanışmasını getirir. İşte onun için biz o günlerin arayışındayız ve biz sizlere güveniyoruz. İşte sizler onun güzel bir numunesini oluşturuyorsunuz."