BIST 10.334
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.393,56
HABER /  SPOR

Fenerden hakeme tepki

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, maçın hakemine tepki gösterdi

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı, Gençlerbirliği maçındaki hakem kararlarını eleştirerek, orta hakem Yunus Yıldırım'ın 2 penaltıyı vermediğini iddia etti.

Murat Özaydınlı, Fenerbahçe lehine penaltı verilmesinden korkulduğunu, ve Fenerbahçe'nin penaltı fakiri haline geldiğini söyledi. Gençlerbirliği maçıyla ilgili olarak FB TV'ye açıklamalar yapan Murat Özaydınlı, şunları ifade etti:

''Çok kritik bir maçtı. Galatasaray ve CSKA Moskova maçlarından sonra, futbolcularda bir adrenalin boşalması yaşandı. Gençlerbirliği'nin de şiddetle 3 puana ihtiyacı vardı. Saha zemini fevkalade kötüydü. Bülent Korkmaz'ın nasıl top oynattığını bildiğimiz için, sakatlıklar yaşanmasından korkuyorduk. Hakemler aleyhine konuşmak istemiyoruz. Yunus Yıldırım da beğendiğimiz bir hakem. Ancak hakem 2 penaltıyı nasıl görmedi? Bunu anlayamadım. Televizyondan seyredilip, 'Evet penaltıymış' denmesine de karşıyım. Pozisyon o anda görülüp, verilmeli. Niye Fenerbahçe lehine penaltı verilmesinden korkuluyor? Şu takıma çalınıyor da bizim takıma niye çalınmıyor diye demagoji yapmak da istemiyorum. Penaltı fakiri haline geldik. Hakem daha fazla kart göstermeliydi. Maçın son 5 dakikasında gösterdiği kartları, ilk 5 dakikada gösterseydi, çok temiz bir maç olurdu. Trabzonspor maçını da alırız, ancak ilk yarıyı lider değil, ikinci sırada bitiririz.''

ÖZDEMİR: ''OYNAMAMIZA MÜSAADE EDİLİRSE HER MAÇI ALABİLİRİZ''

Başkanvekili Nihat Özdemir ise üstü kapalı bir şekilde eleştirilerde bulunarak, Fenerbahçe'nin futbol oynamasına müsaade edildiği takdirde, her maçı alabilecek güçte olduğunu söyledi.

FB TV'ye açıklamalar yapan Nihat Özdemir, maçın zorluğuna dikkat çekerek ''Gençlerbirliği'nin de şiddetle puana ihtiyacı vardı. Saha zemini çok kötüydü. İkinci yarıda 15 dakika oynadığımız oyunla maçı aldık'' dedi. Fenerbahçe'nin yıldızlarla dolu, çok güçlü bir kadrosunun olduğunu söyleyen Nihat Özdemir, ''Oynamamıza müsaade edilirse, her maçı alırız. Üstü kapalı olarak söylüyorum ama isteyen istediği gibi anlasın. Yeter ki bu takıma futbol oynatsınlar. Bunun örneklerini gördük'' ifadelerini kullandı.

Ankara deplasmanından alınan 3 puanı ''altın'' olarak niteleyen Özdemir, defansın göbeğindeki Edu ve Lugano'nun cezalı duruma düşmesini de ''Handikap'' olarak değerlendirerek, ''Ancak hocamız hafta içinde gerekli tedbirleri alır'' dedi. Nihat Özdemir, ilk yarının son haftasında Trabzonspor'u da yenerek, devreyi lider kapatacaklarını sözlerine ekledi.