BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yemende kaçak faciası

Yemen'de 56 Afrikalı kaçak göçmenin cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

Abone ol

Uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilileri, Yemen'in güney kıyısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 56 Afrikalı kaçak göçmenin cesetlerinin bulunduğunu bildirdi.

Yemen'deki kuruluş çalışanları, kıyıya yakın bir bölgede teknelerinin alabora olması sonucu ölen kurbanların cesetlerinin El İrka kenti yakınlarındaki yaklaşık 5 kilometrelik sahil şeridinde kıyıya vurduğunu, aynı tekneden 49 kişinin kurtulduğunu kaydetti.

Kuruluş yetkilileri, kayıp yolcuların akıbetinin bilinmediğini kaydetti. Kazadan kurtulanlar, üç gün önce Somali'deki liman kenti Bossasso'dan 8 metrelik bir tekneyle denize açıldıklarını aktardı. Teknede, aralarında 40 kadın ve 5 çocuğun olduğu toplam 149 Somalili ve Etiyopyalı göçmen bulunduğu belirtildi.

Teknede yeterli gıda ve su olmadığı için yolculuk sırasında 4 kişinin öldüğünü anlatan yolcular, gece yarısı Yemen kıyısına ulaştıklarında tekne sahipleri tarafından suya atlamak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Bu sırada teknede büyük bir panik yaşandığı ve teknenin alabora olduğu belirtildi. Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşunun açıklamasında, örgütün 2007'den beri Yemen kıyılarına ulaşmayı başaran göçmenlere ve mültecilere insani yardım çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.