BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Birdaldan operasyona tepki

DTP Milletvekili Birdal, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptığı operasyonu eleştirdi

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Akın Birdal, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yaptısı operasyonu eleştirerek, operasyonun Kürt sorununun çözümsüzlüğünün göstergesi anlamına geldiğini savundu.

Pişmanlık yasası ve yeni anayasanın kamuoyu tarafından tartışıldığı bir anda operasyonun başlamasının anlamlı olduğunu ifade eden Birdal, "Önce tartışma ortamı oluşturalım, oturup konuşalım. Eğer bir sonuç çıkmazsa o zaman bu savaşın nedenleri daha inandırıcı olabilir." diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde düzenlenen 'Savaş Atmosferinde İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi' başlıklı programda konuşan DTP'li Akın Birdal, Tükiye dün gece geç saatlerde terör örgütüne yönelik Kandil Dağı'nda düzenlenen sınır ötesi operasyonu eleştirdi.

"Gerçekten yapılacak birşey kalmadı da mı bugün bombalar yağdırılıyor." diyerek tepkisini dile getiren Birdal, daha önce 24 kez sınırötesi operasyon yapıldığını ancak sonuç alamadığını ifade etti. Birdal, "Ama bu sorun çözülmemiştir. 25. kez çıkılıyor ve yine çözülmeyecektir." dedi. DTP olarak teskereye vize vermediklerini kaydeden Birdal, yaşam hakkının yok edilmesine, uluslararası hukukun ve başka komşu ülkenin toprak bütünlüğüne müdahaleye vize verilemeyeceğini söyledi.