BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

El Cezireye hac izni

Suudi Arabistan El Cezire televizyonunun Hac'dan görüntü almasına izin verdi

Abone ol

Suudi Arabistan ile Katar arasındaki gerginlik yüzünden 5 yıldır Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidenleri izlemesine izin verilmeyen El Cezire televizyonuna bu yıl izin çıktı.

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Türki Bin Sultan Bin Abdülaziz, merkezi Katar'ın başkenti Doha'da bulunan ve uydudan Arapça yayın yapan El Cezire ile İngilizce yayın yapan El Cezire International'ın bu yıl görev yapmasına izin verilen medya kuruluşları arasında bulunduğunu açıkladı.

El Cezire kanalı da, Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gelen Hacı adaylarının görüntüleri yayınlamaya başladı. Suudi Arabistan ile Katar arasındaki ilişkiler, El Cezire'nin Haziran 2002'de Suudi Arabistan'ın ortaya attığı Ortadoğu barış planının katılımcılar tarafından kınandığı bir program yayımlaması üzerine bozulmuştu.

Programda, Suudi Arabistan'ın "Filistin davasına ihanet ettiği" dile getirilmişti. 1996'da yayın hayatına başlayan El Cezire, özgür tonuyla Suudi Arabistan dışında da birçok Arap hükümetini rahatsız etmişti.

Katarlı ve Suudi Arap yetkililer, kısa bir süre önce karşılıklı ziyaretlerde bulunmuş ve Riyad, Doha'daki büyükelçisinin görevine yakında döneceğini açıklayınca da ilişkilerin normalleşmeye başladığı yorumları yapılmıştı.