BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHPde sancılı kongre

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, parti içi muhalefete yüklendi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''CHP'yi ABD birliktelikçileri ve özelleştirmeye 'evet' diyenlere teslim etmeyeceğiz'' dedi.

CHP Bergama İlçe Teşkilatının olağan genel kurulunda, İdris Yavuzyılmaz yeniden başkanlığa seçildi. Üçkemer Düğün Salonundaki kongreye delegelerin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Oğuz Oyan ile partililer katıldı.

Kemal Anadol, yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit'in genel başkanlığında partide hiç kimsenin Ecevit'i eleştiremediğini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise rahatlıkla eleştirilebildiğini kaydetti. CHP'deki muhalifleri eleştiren Anadol, ''CHP'yi ABD birliktelikçileri, light, briyantinli ve özelleştirmeye 'evet' diyen düşüncelere teslim etmeyeceğiz'' dedi.

İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da CHP'nin Türkiye'nin güvencesi olduğunu kaydederek, kongrelerin olgunluk içinde geçmesini istedi. Mehmet Ali Susam ise CHP'lilerin birbirlerini eleştirmek yerine daha çok işçinin, köylünün, esnafın sorunlarına eğilmesi gerektiğini söyledi.

Eski CHP Milletvekili Hakkı Ülkü ise Baykal'a yüklenerek, ''6 kez seçim kaybetmiş bir genel başkanı hala savunuyorsunuz'' şeklinde konuştu. İdris Yavuzyılmaz ile Çağlar Erdem'in yarıştığı seçimde 306 delege oy kullandı. Yavuzyılmaz, 209 üyenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Çağlar Erdem, 96 oyda kalırken 1 oy da geçersiz sayıldı.