BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Beşiktaş zirve yarışında

Ankaragücü'nü yenen Beşiktaş, puanını 31'e yükselterek, zirve yarışını sürdürdü.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında kendi evinde Ankaragücü'nü 3-1 yenen Beşiktaş, puanını 31'e yükselterek, zirve yarışını sürdürdü.

Haftaya, lider Sivasspor'un 6 puan gerisinde, 28 puanla 4. sırada giren siyah-beyazlılar, Sivasspor'u 2-0 yenerek, liderlik koltuğunu ele geçiren 35 puanlı Galatasaray'ın 4 puan gerisinde ilk yarının son haftasına başlayacak.

DOLMABAHÇE'DE 3 MAÇ SONRA GELEN GALİBİYET

Beşiktaş, Ankaragücü'nü yenerek, Turkcell Süper Lig'de kendi evinde 3 maç sonra galibiyetle tanıştı. Siyah-beyazlılar, ligin 8. haftasında Gençlerbirliği'ni 1-0 yendikten sonra, BJK İnönü Stadı'nda 10. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalıp, 12. haftada Sivasspor'a 2-1 yenildi, 14. haftada ise Çaykur Rizespor ile de 1-1'lik eşitliği bozamadı.

BEŞİKTAŞ, BU SEZON LİGDE İLK KEZ 2 FARKA ULAŞTI

Ankaragücü'nü 3-1 yenen Beşiktaş, bu sezon ligde ilk kez 2 farklı skorla galip geldi. Ligdeki galibiyet sayısını 9'a yükselten siyah-beyazlılar, daha önceki 8 galibiyetini de rakiplerini tek farklı skorlarla yenerek elde etmişti.

DELGADO'DAN GOLLERE DEVAM

Beşiktaş'ın son haftalardaki formda oyuncusu Matias Emilio Delgado, Ankaragücü'nü de boş geçmedi. Ligdeki son 2 maçta Çaykur Rizespor ve Bursaspor filelerini birer kez havalandıran Arjantinli futbolcu, Ankaragücü maçında 67. dakikada yaklaşık 30 metreden attığı golle bu hafta da gollerine devam etti.

Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, dün 25 yaşına giren Delgado'yu, attığı gol sonrasında ''Happy Birthday Matias'' diye kutladı. Delgado, bu sezon 4'ü ligde, 3'ü de Avrupa kupalarında olmak üzere resmi maçlarda toplam gol sayısını 7'ye yükseltti.

ANKARAGÜCÜ'NE 8-0 HATIRLATMASI

Beşiktaşlı taraftarlar, geçmiş yıllardaki bir karşılaşma nedeniyle Ankaragücü'ne tepki gösterdi. Ligde Beşiktaş ile Galatasaray'ın şampiyonluk için yarıştığı 1992-93 sezonunun son haftasında Galatasaray'ın başkentte Ankaragücü'nü 8-0 yenerek, averajla şampiyonluğa ulaştığı maçı hatırlatan siyah-beyazlı taraftarlar, Ankara temsilcisini protesto etti. Taraftarlar ayrıca, ''Bursa gelsin size kurtarsın'' diye tempo tutarken, zaman zaman Bursaspor ve Ankaragücü aleyhine küfürlü tezahürat yaptı.

SERDAR KURTULUŞ'UN ŞANSSIZLIĞI

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Serdar Kurtuluş, Ankaragücü maçında şanssız bir gün yaşadı. Uzun süren sakatlığının ardından 6 maç sonra ligde forma şansı bulan Serdar Kurtuluş, 6. dakikada sakatlandı. Genç futbolcu, 8. dakikada yerini Ali Tandoğan'a bıraktı.

TELLO'DAN İKİNCİ FRİKİK GOLÜ

Beşiktaş'ı Ankaragücü önünde 1-0 öne geçiren golü atan Tello, bu sezon ikinci frikik golüne imza koydu. Şilili futbolcu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Beşiktaş'ın İstanbul'da Fransız temsilcisi Olympique Marsilya'yı 2-1 yendiği maçta da fileleri serbest vuruştan havalandırmıştı. Tello ayrıca, siyah-beyazlı forma altında ligdeki gol sayısını da 4'e çıkardı.

TARAFTAR YİNE ŞOV YAPTI

Beşiktaşlı taraftarlar, Ankaragücü karşısında takımlarına büyük destek verdi. BJK İnönü Stadı'nda yer alan yaklaşık 20 bin taraftar, tezahüratlarıyla takımlarını ateşlerken, tribünlerde de renkli görüntüler oluşturdular.

HAKEM DEMİRLEK'E BÜYÜK TEPKİ

Siyah-beyazlılar, maçın ilk yarısındaki bir pozisyon nedeniyle karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek'e büyük tepki gösterdi. 16. dakikada gelişen Beşiktaş atağında topla birlikte ceza alanına hareketlenen Nobre, rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Beşiktaşlıların faul beklediği pozisyona hakem Demirlek devam kararı verince, tansiyon bir anda yükseldi.

Beşiktaşlı taraftarların büyük tepki gösterdiği karara, siyah-beyazlı futbolcular da uzun süre itiraz etti. İtirazlar sonrasında Nobre sarı kart gördü.