BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Zanlı kilisenin müdavimi!

Rahibi bıçaklayan zanlının yaklaşık üç yıldan bu yana kiliseye geldiği iddia edildi

Abone ol

İzmir'de Adriano Franchini adlı İtalyan rahibi bıçakla yaralayan zanlı R.B.'nin, yaklaşık üç yıldan bu yana olayın gerçekleştiği Saint Antoin kilisesinin müdavimi olduğu açıklandı.

Vatikan'a bağlı haber ajanslarından Asia News, konuya ilişkin yayımladığı haberde, R.B.'nin bıçaklama eylemini vaftiz olma talebinin yine reddedilmesinin ardından gerçekleştirdiğini belirterek, "Saldırıya uğrayan Rahip Franchini, zanlının Hristiyanlığa girmeye henüz hazır olmadığı kanaatindeydi" diye yazdı.

Haberde, olayın görgü tanıklarının da, zanlı R.B.'nin üç yıldan beri İzmir'deki Saint Antoin Kilisesi'nin müdavimi olan bir kişi olduğunu ifade ettikleri belirtildi.

Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, İtalyan haber ajansı ANSA'ya verdiği demeçte, Katolik rahipler olarak bu tür hadiselerin kendilerini kaygılandırdığını belirterek, "Bu tür saldırılar bizim bu topraklarda kalma arzumuzu güçlendiriyor. Saldırılar oluyor diye çekip gidecek değiliz" dedi.

Türkiye'deki Katoliklerin İzmir Piskoposu Ruggero Franceschini ise Asia News'e verdiği demeçte, "Dini azınlıkların haklarından ve demokrasinin güçlenmesinden çokça söz ediliyor ama bu tür hadiseler laik ve demokratik bir ülke olmak isteyen Türkiye için elbette ki iyi bir reklam değil" dedi.

Fransceshini, "Şimdi yine bu eylemi dengesiz birinin yaptığını söyleyecekler. Bu durumda Türkiye'de bir buçuk yıldan beri akli dengesi yerinde olmayanların yaptıkları eylemlerde ciddi bir artış söz konusu demektir. Ne tesadüftür ki bu tür eylemler, hep yabancı Hristiyan din adamlarını hedef alıyor" diye konuştu.