BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Mafyaya 'Tırpan' vuruldu! 27 şehirde aynı anda baskın yapıldı onlarca gözaltı

İçişleri Bakanlığı mafya tipi yapılanan organize suç örgütlerine yönelik 389 şüphelinin yakalanması amacıyla 27 ilde eş zamanlı "Tırpan" operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, mafya tipi organize suç örgütleri ile bu örgütlere silah temin eden suç gruplarına yönelik; 27 ilde eş zamanlı 'TIRPAN' kod adlı operasyon başlatıldı.

Operasyon, 13 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin eden 28 suç grubuna yönelik gerçekleştiriliyor.

27 ilde mafya tipi örgütlere darbe

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 27 ilde mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik operasyon başlatıldı.

389 gözaltı var

Tırpan adı veriler operasyonla ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ‘yağma’, ‘tefecilik’, ‘tehdit’ suçlarını gerçekleştiren 13 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 28 suç grubunda faaliyet gösteren 389 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Samuray kılıcı ele geçirildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 21 şüpheliden 16'sını gözaltına aldı. Operasyonda şüphelilerin ev, iş yerleri ve üzerlerindeki aramalarda, ruhsatsız 1 pompalı tüfek, 2  tabanca, 1 samuray kılıcı, 1 muşta, 50 tüfek fişeği, 20 senet ile 1 tapu ele geçirildi.  Firari diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Anlaşmazlıklarda aracı olmuşlar: Korkutucu güç!

Operasyona ilişkin AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, söz konusu suç örgütü üyelerinin yüksek faizle borç verip ödeyemeyenlerin mal varlıklarına cebir, şiddet ve tehditle haksız şekilde el koydukları ve silah ticareti yaparak örgüte menfaat sağladıkları tespit edildi.

Üçüncü şahıslar arasındaki anlaşmazlıkları örgütün "korkutucu gücünü" kullanarak çözdükleri ve "komisyon" adı altında para talep ettikleri saptanan zanlıların, turizm bölgelerindeki eğlence mekanlarına ortak olmak bahanesiyle "çökmeye" çalıştıkları ve sahiplerine silah zoruyla senet imzalatarak haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca çek-senet tahsilatı yaptıkları ve illegal kumarhane işlettikleri tespit edildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
21 yıl küflü garajda kaldı oğlu ve eşinin dahi haberi olmadı 3162 km'deki Toyota Corolla yola çıktı
Foto Galeri 21 yıl küflü garajda kaldı oğlu ve eşinin dahi haberi olmadı 3162 km'deki Toyota Corolla yola çıktı Galeriye Gözat