BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Londra'yı Irak'a saldıranlar bombaladı

Tüm dünya, Londra'daki terör saldırılarını kınadı. Herkes, saldırıların El Kaide'nin yaptığını söyledi. Fakat İngiliz bir gazeteci, Irak'ı işgal eden güçlerden şüphelendi.

Abone ol

New York, Madrid, İstanbul ve son olarak da İngiltere'nin başkenti Londra'da önceki gün gerçekleştirilen ve 100'e yakın kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırılardan sonra, sağduyulu İngilizler, bu saldırının niçin ülkelerinde meydana geldiğini sorgulamaya başladı.

Birçok Batılı gazeteci Londra'da gerçekleştirilen saldırıların en büyük nedeninin Irak'ta yaşanan acılar olduğuna dikkat çekerken, olayla ilgili en çarpıcı yorum ünlü İngiliz gazeteci Robert Fisk'ten geldi. Fisk, The Independent gazetesinin dünkü sayısında bütün İngiliz halkına Londra saldırılarının sebepleri üzerine düşünme çağrısında bulunarak, saldırının sorumlularının Iraklıları katleden işgalci ülke liderleri olduğunu yazdı.

HANGİSİ DAHA BARBARCA

Londra'nın metro istasyonlarını yerle bir eden patlamaların çok daha şiddetlilerinin Irak'ta her gün yaşandığının altını çizen Fisk, The Independent gazetesinin dünkü sayısında; "Londra'da yaşananların barbarca olduğunu kabul edelim. Peki, 2003'ten beri Amerikan-İngiliz ittifakının işgali altında olan Irak'ta çocukların atılan misket bombalarıyla paramparça olması, İngiliz ve ABD ordusunun kontrol noktalarında masum Iraklıları vurması barbarca değil mi? Iraklılar ölünce savaş zaiyatı oluyor; fakat İngilizler ölünce barbarca bir terörün kurbanları oluyorlar. Bu bir çelişki değil mi" diye sordu.

RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER
Bin Laden'in daha önce video kayıtlarıyla İngiltere'yi uyardığını hatırlatan Fisk yazısını şu şekilde sürdürdü; "Laden daha önce Irak'ta çocuklar katledildikçe, 'anneler ağladıkça dünya rahat yüzü görmeyecek. Eğer bizim şehirlerimiz bombalanıyorsa, biz de katliamcılara karşılık veririz' demişti. Ben hükümeti başkalarının topraklarını işgal etmiş bir İngiliz vatandaşı olarak bu saldırıları şaşkınlıkla karşılamıyorum. Çünkü siz Irak'ta direnişçilerle çarpışırsanız, direnişçiler de Londra'ya gelip sizinle çarpışırlar. İsveç'e niçin saldırmıyorlar? Çünkü İsveç'in Irak'ta askeri yok. Çünkü İsveç'in başbakanı Blair değil."

'Saldırıların sorumlusu Blair'

İngiliz milletvekilleri, önceki gün Londra'da gerçekleştirilen saldırılardan Blair hükümetini sorumlu tuttu. İşçi Partisi milletvekili George Galloway, dün yaptığı açıklamada İngiliz halkına dehşet yaşatan saldırıların en büyük sorumlusunun Başbakan Blair olduğunu söyleyerek; "Saldırıya uğrayan kişilerin yakınlarının çektikleri acıların sorumlusu Blair ve hükümetinin politikalarıdur. Londralılar, Blair'in Afganistan ve Irak'ta savaşa katılmak yönündeki yanlış kararlarının bedelini ödüyor" dedi.

Kaynak: www.vakit.com.tr