BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,17
HABER /  GÜNCEL

Kanal D, yalan habercilik yaptı

Kanal D Haber, Çukurova Grubu'nun akaryakıt kaçakçılığına karıştığını halka duyurdu. Fakat bu haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Kanal D, kınama metnini yayınladı.

Abone ol

Kanal D'nin, 24 Mayıs'taki Ana Haber Bülteni'nde ve 25 Mayıs 2005 tarihli 'Bu Sabah' isimli haber programında, akaryakıt kaçakçılığı yapmakla suçladığı Çukurova Grubu şirketlerinden Anadolu Uluslararası Ticaret Taşımacılık A.Ş'nin avukatları, haberin tekzibi için Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyayı inceleyen mahkeme, Kanal D'nin haberi tekzip etmesine karar verdi. Ankara 27. Asliye Ceza Mahkemesi Kanal D'nin yaptığı itirazı reddederek, Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararını onadı ve tekzibin yayınlanmasına onay verdi. Kanal D'nin düzeltme metninde, 'Haber programında şirketimizle ilgili tamamen asılsız ve gerçeklere aykırı düşen bir haber yapılmıştır' denildi.

Gerçeğe aykırı yayın

Tekzip, dün önce Kanal D'nin 'Bu Sabah' isimli haber programında, yapılan asılsız haber ile aynı zaman diliminde, aynı sürede, program sunucusu tarafından okundu. Görüntüde kayan yazı ile yayınlandı. Tekzip metni, dün akşam Kanal D Ana Haber bülteninde de aynı şekilde yayınlandı. Kanal D'nin yayınladığı metinde şöyle denildi: 'Kanal D televizyonunun 25.05.2005 tarihli 'Bu Sabah' isimli haber programında Şirketimizle ilgili tamamen asılsız ve gerçeklere aykırı düşen bir haber yapılmıştır. Sözkonusu haber içeriklerinde yer verildiği şekilde Denizcilik Müsteşarlığı Müfettişleri'nin veya yetkili diğer herhangi bir Resmi Kuruluş'un şirketimizin Mersin Limanı'nda akaryakıt kaçakçılığı yaptığı yolunda veya transit gemilere verilmiş gibi gösterilen mazotu iç piyasaya sattığımız şeklinde herhangi bir tespit ve değerlendirmesi bulunmadığı gibi şirketlerimizin akaryakıt kaçakçılığına karıştığına ilişkin herhangi bir görüş de belirtilmemiştir. Şirketimizin ve Çukurova Holding'e bağlı diğer şirketlerin, Kanal D tarafından gerçeğe aykırı olarak ileri sürülen olaylar ile hiçbir ilgisi bulunmamamaktadır. Yasal düzenlemelere ve gerçeğe aykırı yayın yapan Kanal D televizyonunu tüm kamuoyu önünde kınar, gerçekleri halkımızın bilgisine sunarız. Anadolu Uluslararası Ticaret Taşımacılık AŞ adına vekili, Av. Şebnem Dinçer.'

Kaynak: